Af Jeppe Pedersen - 24/09-17 11:37

Ramaskrig på hospital: Julefrokost aflyst i sparerundeRamaskrig på hospital: Julefrokost aflyst i sparerunde

Der er opstået ramaskrig på Sjællands Universitetshospital, efter at ledelsen blandt andet har sløjfet julefrokosten som led i en sparerunde.

storybild

De ansatte må klare sig uden julefrokost i år, hvilket har skabt ramaskrig. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Hospitalet mangler 25 millioner i kassen, og de skal skaffes inden for de næste tre måneder. Derfor har de indført ansættelsesstop, lagt forbud på køb af nyt inventar, aflyst alle kurser og konferencer og altså aflyst den årlige populære julefrokost.

Det skriver Dagbladet Køge ifølge TV 2 Lorry.

Medarbejderne er utilfredse med, at det skal gå udover dem, at Universitetshospitalet har rod i regnskabet.

»Dem, der sørger for, at hele huset kører rundt, bliver straffet mest,« siger Susann Carlsen, sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant i Køge, til Dagbladet Køge, der samtidig fortæller, at alle lønforhandlinger også er droppet.

Siden 12. september har der været ansættelsesstop, og der må ikke bruges vikarer, og de fastansatte må heller ikke dække huller i vagtplanen ved frivilligt ekstraarbejde.

Direktøren for Sjællands Universitetshospital, Henrik Villadsen, pointerer, at det vigtigt, at patienterne, som ofte er akutte og kræftsyge, ikke mærker besparelserne.

»Patienterne kommer ikke til at mærke det, vores stramme økonomiske kurs skal ikke gå ud over servicen for den enkelte, men der kan komme længere ventetid på elektive (planlagte, red.) operationer,« siger Henrik Villadsen, der også ærgrer sig meget over, at universitetshospitalet er nødt til at udsætte flere planlagte forskningsprojekter.

 

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Laudrup er vild med...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Wozniacki mister førstepladsen efter...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx