Af David Andersen - 22/12-17 11:44

Skøre danskere: Så mange spiser rå pizzaostSkøre danskere: Så mange spiser rå pizzaost

Nogle synes, det er klamt - andre kan slet ikke lade være.

storybild

Danskerne kan ikke lade den rå, revne ost være i fred, når de skal hælde den på pizza, lasagne og hvad man ellers nyder med smelteost som topping.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress.

Mere end hver tredje adspurgte vedkender sig den i nogles øjne ulækre vane, og især blandt de helt unge er den gal med selvkontrollen.

Det fremgår nemlig af undersøgelsen, at 57 procent af de 18-29-årige svarer, at de har spist rå, reven ost i forbindelse med madlavningen i løbet af de seneste 12 måneder.

Kigger man på alle danskere, svarer 37 procent ja til at have gjort det, mens 58 procent benægter det og fem procent svarer 'ved ikke'.

Hos den ældre generation er den rå ost tilsyneladende ikke noget, der lokker.

Kun hver fjerde dansker i alderen 50-58 år er faldet for fristelsen i løbet af det seneste år, og blandt de 60-74-årige er tallet helt nede på 23 procent.

Undersøgelsen er baseret på interview med 1.008 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 24. til 27. november 2017. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi, samt stemmeafgivelse ved valget den 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,1% (procentpoint).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx