Af - 12/06-15 12:25; Opdateret: 12/06-15 12:41

Nanna blev syg og tabte sig 18 kilo efter HPV-vaccinen: Læs hendes stærke brevNanna blev syg og tabte sig 18 kilo efter HPV-vaccinen: Læs hendes stærke brev

Hvordan rejser man sig igen fra at have været alvorligt syg efter at have fået HPV-vaccinen? 22-årige Nanna Louise Skov Nielsen har skrevet et brev til andre syge piger, som skal skabe håb for de mange, der lider.

storybild

(Billede: privatfoto)

Her bringer vi et brev fra den 22-årige Nanna Louise Skov Nielsen, som blev syg efter at have fået HPV-vaccinen. Hun kommer med en opmuntrende besked til de mange syge:

Jeg ved godt, at når man har det skidt, kan det være svært at se lyset på den anden side. Men der er et lys - det var der i hvert fald for mig. Måske jeg bare er røv optimistisk, eller måske kan min historie skabe håb for nogle?

Det startede som for mange af jer andre, jeg fik HPV vaccinen... Jeg var blandt de første piger, der fik vaccinen for 7-8 år siden. Jeg endte som mange af jer i et helvede.

Det startede med træthed og hovedpine - det blev slået til side som værende stress. Her startede min kamp mod de praktiserende læger..

Hovedpinen tog kraftigt til, jeg fik migræne - og mange, rigtig mange, anfald. Til sidst havde jeg 'almindelig' hovedpine 24 timer i døgnet og migræne 12-24 dage i måneden.

Jeg poppede piller, som var det slik. Oveni hovedpinen blev jeg ufattelig træt, havde muskelsmerter og kvalme – styg, styg kvalme.

Min praktiserende læge sagde, at det var fordi, jeg spiste for mange smertestillende - så jeg tog en kold tyrker. Jeg stoppede med mine smertestillende, og lige lidt hjalp det.

Sundhedsstyrelsen: HPV-vaccine er sikker
Sundhedsstyrelsen: HPV-vaccine er sikker

Jeg vågnede ikke
En morgen var jeg ukontaktbar - jeg vågnede ikke af mit ur - min mor kunne ikke vække mig. Hun troede, det var fordi, jeg måske ikke havde sovet i mange nætter - hvilket jeg heller ikke havde på grund af smerter. Men hun blev bekymret, så hun ringede til lægen og bankede i bordet, at jeg skulle sendes til en neurolog, der vidste noget omkring hovedpine.

Da jeg endelig får en neurolog-tid, har jeg været syg i næsten fire år og været ved lægen et utal af gange med det samme svar: at jeg var stresset, tog for mange piller og at de ikke vidste, hvad de skulle gøre ved mig.

Da jeg kom til neurologen, var han chokeret over at se det hovedpine-skema, jeg havde lavet igennem tre-fire måneder. Han kunne slet ikke forstå, hvordan fanden jeg var kommet igennem gymnasiet - det kan jeg stadig heller ikke..

Tabte mig 18 kilo
Jeg startede på noget epilepsimedicin, der skulle tage antallet af migræneanfald - det gjorde det også, men jeg fik grimme bivirkninger. Jeg fik kvalme - mere end jeg allerede havde - jeg mistede appetitten, og når jeg endelig tvang mad ned, kom det op igen på grund af kvalmen - jeg tabte mig 18 kilo på halvanden måned. Jeg kom ind på universitetet og flyttede fra de trygge nordjyske rammer hos mor og far til Roskilde. Her gjorde medicinen, at jeg fik nyresten og blev indlagt..

Jeg blev henvist til en neurolog på Sjælland, der ikke kunne hjælpe, han fokuserede på, at jeg ikke kunne mærke mine hænder.. Så jeg blev henvist til Glostrup hovedpinecenter. Her skiftede jeg medicin - der ikke virkede, og sådan gjorde jeg i knap to år, hvor intet virkede. Jeg prøvede cefaly (maskinen der sender strøm ind i hovedet) den virkede tildels, men på SU har man ikke råd til sådan en. Jeg prøvede massager, akupunktur osv. Jeg prøvede alt.. Men lige lidt virkede det.

Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen
Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen

Kæmper mig igennem
Så omkring januar 2015 begynder min hovedpine at aftage - jeg får mindre og mindre hovedpine.. Jeg tør slet ikke tro på det - jeg tager ingen medicin - hverken mod migræne eller smertestillende.. Glostrups overlæge kan slet ikke forstå, hvad der er sket - han spørger ind til min hverdag, og alting er, som det altid har været - bortset fra jeg har fået mere energi, ingen hovedpine og ingen kvalme eller muskelsmerter. Jeg var fri for at være syg.

Lægen er dog mere pessimistisk, end jeg er, og fortæller, at hvis det kommer igen, skal jeg bare have en henvisning, så kan jeg prøve deres sidste løsning, som er BOTOX - hvilket jeg altid har sagt nej til! Det var et slag i hovedet - lægerne der i Danmark har allermest styr på hovedpine har opgivet mig..

Jeg bliver færdig med min bachelor her i juni - det er ikke prangende karakterer, da jeg altid sad med migræne til eksaminerne, men jeg er fandeme kommet igennem.

Jeg får stadig migræneanfald, men det er kun en-to gange om måneden, hvilket jeg sagtens kan klare. Jeg har ikke hovedpine til daglig mere, og når jeg har, så er jeg rædsel for, at det kommer igen. Men det har været væk i snart seks måneder, og jeg har fået et helt almindeligt liv, sådan som alle 22-årige bør have det.

Det har givet store sociale konsekvenser altid at være syg, men jeg kæmper for at blive mig selv igen og ikke være bange for, at det kommer igen. Min hovedpine skal ikke definere mig mere - jeg er fri!

LÆS OGSÅ: DF: HPV-ventelister er et løftebrud fra regionerne

LÆS OGSÅ: KORT: Så mange syge piger står på venteliste på nye HPV-centre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx