01/05-18 09:08; Opdateret: 01/05-18 09:37

Thulesen: 1. maj bør handle om indvandringThulesen: 1. maj bør handle om indvandring

Hvis man for alvor vil forsvare arbejderne, bør man begrænse indvandring, lyder det fra DF's formand.

storybild

København. Han foretrækker dannebrog frem for røde faner. Og mener, at 1. maj mere er en fest for venstreorienterede aktivister end for det arbejdende folk.

Men selv om Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ikke er blandt de politikere, der skal holde tale ved arbejdernes internationale kampdag, har han en klar mening om, hvad dagen bør handle om: indvandring.

Det slår han fast i sit ugentlige nyhedsbrev, der udsendes, samtidig med at socialdemokrater og politikere til venstre for dem holder taler ved morgenborde rundt omkring hos landets fagforeninger.

- 1. maj må give anledning til at tænke lidt over, hvad det egentligt vil sige at repræsentere de danske arbejdere, skriver Thulesen Dahl.

- Hvis man for alvor vil forsvare det arbejdende Danmark og vores samfundsmodel, så kræver det, at man kæmper for at begrænse indvandringen til Danmark markant. Alt andet er utroværdigt, skriver Thulesen Dahl.

Set med DF-formandens øjne er den største trussel mod Danmark den "massive" indvandring fra Mellemøsten og Nordafrika.

- Ikke mindst derfor kan det klinge hult, når toneangivende på 1. maj-møder de seneste mange år har talt for åbne grænser og indvandring, samtidig med at man har påberåbt sig, at man har været talsmand for arbejderne her i landet, skriver Thulesen Dahl.

Tirsdag viser en vælgeranalyse, som professor Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, har foretaget for Altinget, at hver fjerde arbejdervælger ville stemme på DF, hvis der var valg i dag.

Det gør Dansk Folkeparti til landet største arbejderparti målt på vælgeropbakning.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær dansk tjeneste bliver...
bt.dk
Nye regler åbner for stribevis af...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
LIGE NU: Hovedvej spærret efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx