23/06-17 09:14; Opdateret: 23/06-17 09:38

Åh nej! DMI har flere dårlige nyhederÅh nej! DMI har flere dårlige nyheder

Køligt og klamt med skyer og byger. Det er overskriften på vejret fredag og de kommende dage. Sommervejret er laaaangt væk!

storybild

Paraplyerne skal med omkring bålene fredag aften. Her et foto fra et tidligere år. (Arkivfoto) (Billede: Reimar Juul)

Har du planer om bål, grill og snobrød fredag aften, må du bevæbne dig med regnjakke, en lun sweater og din indre spejder. Det bliver nemlig en kølig og halvvåd forestilling at sende heksene til Bloksbjerg i år.

- Vi får en dag med mange skyer og småbyger, og også Sankt Hans-aften bliver en halvkølig affære. Der kommer mange skyer og småbyger, lyder det fra vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø.

Temperaturerne kommer til at ligge på 15-16 grader.

Faktisk kan han slet ikke finde noget, der minder om fornuftigt sommervejr i prognoserne lige nu.

- Nej, der er ikke noget, der tyder på, at der er sol og sommer på vej foreløbig, siger han.

Natten til fredag blev også særdeles våd over det meste af landet, og især i det jyske faldt der meget regn. Så meget, at der flere steder lokalt var tale om skybrud.

- Der kom rigtig meget vand på kort tid. Der var skybrud flere steder i Jylland, lyder det fra Henning Gisselø.

Danmarks Meteorologiske Institut har endnu ikke tal på, hvor mange millimeter, der præcist var tale om, men meteorologerne regner med, at kriterierne for skybrud blev nået i Vestervig, Thyborøn og i Silkeborg-området.

I det hele taget var det et område fra Thy over Mors videre til Salling og Himmerland i det nord- og nordvestjyske, der fik de kraftigste byger.

Men også på Sjælland regnede det kraftigt, og over hele landet blev uvejret fulgt af lyn og torden.

Og for at gøre det hele endnu værre - måske især for de mange, der er på vej i sommerhus eller på Roskilde Festival, så stiger risikoen for skybrud i løbet af næste uge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx