Af Mathias Tuxen - 10/08-17 15:57; Opdateret: 10/08-17 16:32

Dansk milliardær vil skabe nyt mini-Ikea Dansk milliardær vil skabe nyt mini-Ikea

Kendt møbelkæde vil skabe nyt mini-Ikea

storybild

ARKIVFOTO 2012 af Lars Larsen, Jysk- - Se RB ERHVERV 07.00. Lars Larsen åbner danske møbelbutikker i Asien. IDdesign sælger skandinavisk design i en udenlandske kæde med butikker især rundt om i Mellemøsten. Kæden ekspanderer nu hastigt i også Europa og Asien.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) (Billede: Henning Bagger)

Han er Danmarks fjerde rigeste mand med en formue skabt på et møbel- og sengetøjsimperium. Og nu leger Dyne-Larsen med endnu større drømme.

Den 69-årige jyske købmand Lars Larsen drømmer om at skabe et helt nyt mini-Ikea ud af nogle af hans mange bolig- og møbelvirksomheder. Det skriver Finans.dk

Erhvervsmanden ejer - udover butikskæden JYSK - en snesvis andre møbelkæder herunder Actona og Interstil, som har mere end 1.400 medarbejdere tilsammen.

Netop disse to møbelkæder bliver nu slået sammen, hvilket er et skridt tættere på drømmen om et nyt mini-Ikea og dermed én af Europas største møbelleverandører.

Alt sammen fra den 1. september hvor Interstil og Actona officielt bliver slået sammen under navnet Actona med hovedkontor udenfor Holstebro.

»Interstil og Actona har hver for sig opbygget en stærk international markedsposition på møbler i moderne design. De to virksomheders sortiment komplementerer hinanden godt, og jeg er sikker på, at vi med sammenlægningen vil kunne tilbyde nogle endnu bedre løsninger for vore kunder i fremtiden,« siger Torben Skov Villadsen, administrerende direktør i Actona, i en pressemeddelelse ifølge Finans.dk

De mere end 1.400 medarbejdere i Actona og Interstil får tilbudt job i den nye sammenlægning.

Lars Larsen er direktør og ejer af JYSK (det tidligere Jysk sengetøjslager, red.), der har over 2.400 butikker fordelt i 39 lande.

Dyne-Larsen er desuden delejer af møbelkæderne ILVA, IDEmøbler, Bolia og Sengespecialisten. Og nu også snart officielt ejer af det nye mini-Ikea - Actona. Lars Larsen er den fjerde rigeste mand i Danmark med en nettoformue på 20.8 milliarder kroner.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx