25/04-14 23:40

Man kan klage over at have fået et barnMan kan klage over at have fået et barn

En kvinde har klaget over, at lægerne ikke foretog en succesfuld abort på hende.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

I 2009 fødte en dansk kvinde et barn, selvom hun egentlig gerne ville have haft en abort. Hun havde været på hospitalet for at få fostret fjernet, men lægerne havde ikke fået al graviditetsvævet – barnet – ud ved indgrebet, og derfor endte hun med at blive mor alligevel.

Det var hun ikke tilfreds med. Derfor klagede hun til Patientklagenævnet, som i dag hedder Patientombuddet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ingen Big Brother-deltagelse til kvinde, der ønsker abort i 18. uge
Ingen Big Brother-deltagelse til kvinde, der ønsker abort i 18. uge

Ombuddet fandt ikke grund til at kritisere lægen i den konkrete sag, da der ikke var tegn på lægesjusk, ligesom ”det er kendt, at et abortindgreb til trods for intentionen om fuldstændig tømning af livmoderen kan mislykkes, og at graviditeten alligevel fortsætter,” som det lød i afgørelsen fra den 27. marts 2009.

Patientombuddet har ikke nogen samlet statistik over, hvor mange af den type klager der gennem tiden er kommet fra kvinder, som er endt med at blive mødre efter mislykkede aborter. Der kan sagtens være flere end den beskrevne sag, men det hører til sjældenhederne, fortæller kontorchef Helle Borg Larsen.

Lindsay Lohan skjulte spontan abort i eget reality-show
Lindsay Lohan skjulte spontan abort i eget reality-show

Gav sin gravide kæreste abortpiller i smug
Gav sin gravide kæreste abortpiller i smug

- Men der er ingen tvivl om, at man kan klage over en mislykket abort, som i sidste ende er ført til et barn. Jeg er med på, at der kan være etisk problematiske aspekter i den type klagesager, men det forholder vi os ikke til. I denne sammenhæng er en abort et indgreb på linje med en knæoperation, som man kan klage over, hvis der er sket en lægefejl, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx