Af - 20/08-14 11:31; Opdateret: 20/08-14 21:04

Farlig fejl i Netto ryster fødevarekontrolFarlig fejl i Netto ryster fødevarekontrol

Hvis Dansk Supermarkeds nu afdøde grundlægger Herman Salling stadig havde været her, var der blevet et frygteligt ståhej.

storybild

Fødevarestyrelsen advarede ellers klart mod disse kiks med holdbarhedsdato til 20. februar 2015. Men Netto fortsatte med at sælge dem. (Billede: Fødevarestyrelsen)

For hvad der er sket i dagligvarekoncernens discountkæde Netto, strider mod alt, han stod for.

Netto-butikken i Vanløse har fået en bøde på hele 40.000 kr. for at sælge potentielt giftige fuldkornskiks selv om butiksledelsen havde fået adskillelige klokkeklare ordrer om, at kiksene skulle fjernes.

Kiksene indeholdt svampegifte.

- Vi ser på sagen med dybeste alvor. Det er en væsentlig overtrædelse - væsentlig uagtsomhed. Tænk engang; man bliver gjort opmærksom på, at der er en sundhedsrisiko, men undlader alligevel at trække produkter tilbage, siger Fødevarestyrelsens fødevarechef Bjørn Wirlander.

- Vi er på ingen måde uenige. Det er tale om en meget grov og dybt beklagelig menneskelig fejl, der ikke burde ikke kunne ske. Det er ikke kønt. Der erkender vi. Ingen her i Dansk Supermarked har hørt om fortilfælde, siger Dansk Supermarkeds pressechef Mads Hvitved Grand.

Han afviser på det klareste, at salget af kiks fortsatte med økonomisk gevinst for øje.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx