Af Nadia Nikolajeva - 18/04-16 13:37

Kan man lære fodbold på én måned? Sådan var allerførste træningKan man lære fodbold på én måned? Sådan var allerførste træning

Metroxpress samler et hold op til kvindefodbold-turneringen Global Goals World Cup i København i maj. Holdkaptajnen skal bare lige lære at spille fodbold først.

Se video fra den allerførste træning her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Nu sparker du til bolden. Den skal bare ryge igennem buen på en eller anden måde, siger træner, Thomas Slosarich.

Jeg træder målrettet tættere på bolden og giver den mit bedste bud på et ordentligt los. På træningsbanen er jeg ved at lægge barndoms-traumerne om at blive valgt sidst i idræt og frikvartererne fra mig og finde ud af, om jeg egentlig kan lære at spille fodbold.

Om få uger skal jeg deltage i en kvindefodbold-turneringen Global Goals World Cup og det er altså ikke med mål om at kaste skam over sporten og metroxpress for øje.

Det er for at blive klogere på, hvad det fede ved fodbold egentlig er. Og om kvinde-fodbold burde være lige så elsket som herrefodbold med superstjerner som Ronaldo, Messi og Lord Bendtner.

- Ja. Ved du hvad. Det er jo en start, siger træneren, da bolden med beskeden fart triller ind i den bue, vi øver foran. Der er et stykke vej, før jeg selv får en UEFA-pokal, fornemmer jeg.

Den næste time sparker jeg igen og igen til bolden. Og fodbolden ryger i alle mulige retninger, selv om jeg egentlig vil sparke den lige frem.

Thomas, der til dagligt spotter og træner fodbold-talenter for Dansk Bold Union, retter tålmodigt på mine fødder. Jeg øver mig i at ramme bolden med siden af foden - og i starten føles det komplet unaturligt.

Men da jeg holder den rigtige fodstilling og sparker til bolden, kan jeg rent faktisk styre retningen. Jeg jubler over min lille sejr. Fodbold viser sig at være teknik - og det kan jeg øve mig på.

Træneren giver mig lektier for. Til næste uge skal det spark sidde i skabet. Jeg skal træne “slalom” mellem kegler. Næste skridt bliver at danne et hold og træne op til turnering den 17. maj i København.

Er det her verdens skøreste idé?

Følg siden her for at følge med i missionen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx