Af - 07/05-14 10:43

Stort skandinavisk flyselskab varsler strejkeStort skandinavisk flyselskab varsler strejke

Forhandlingerne mellem de kabineansatte og Norwegian gik i aftes i hårknude, og nu ventes den første strejke i Norwegians historie snart at være en realitet.

storybild

Forhandlingerne mellem de kabineansatte og Norwegian gik i aftes i hårknude, og nu ventes den første strejke i Norwegians historie. (Billede: Polfoto)

Det er ikke lykkes de kabineansatte og Norwegian at nå til enighed inden mæglingsfristens udløb ved midnatstid natten til onsdag. Dermed ser det ud til, at den første strejke i Norwegians historie er en realitet. Én kabineansat er allerede gået i strejke, mens 1.228 kolleger ventes at følge trop.

Norwegian-fly gennemsøgt: Der var ingen bombe
Norwegian-fly gennemsøgt: Der var ingen bombe

Det skriver check-in.dk.

Fagforbundet Parat, som repræsenterer Norwegians Kabineforening, ønsker, at konflikten skal finde sted samtidig i Danmark og Norge for at sikre største mulig gennemslagskraft. Samtidig påpeger de, at stridighederne mellem de to parter i høj grad handler om, at Norwegian vil opsplitte de to landes kabineansatte i to separate ressourceselskaber, således at de fremover ikke kan forhandle samlet. Derfor mener man fra Parats side, at en fælles strejke vil have langt større virkning.

Norsk konflikt kan sprede sig til Københavns Lufthavn
Norsk konflikt kan sprede sig til Københavns Lufthavn

I dag er de 228 danske kabineansatte organiseret via Norwegians Kabineforening på de aftaler, der er forhandlet på plads via fagforbundet Parat.

Norwegian-fly kollideret med ørn: Måtte sikkerhedslande
Norwegian-fly kollideret med ørn: Måtte sikkerhedslande

Kort efter forhandlingerne i nat brød sammen var Norwegians ledelse ude med en kommentar:

- Vi beklager på det stærkeste over for alle vore rejsende den usikkerhed, som er skabt. Vort mål har hele tiden været at undgå strejke, og vi har strukket os langt for at imødekomme Kabineforeningen. Vi kan imidlertid ikke godtage krav som indebærer, at strategiske beslutninger som Norwegians bestyrelse har taget for at sikre selskabets fremtid, skal føres tilbage. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at tage vare på de berørte passagerer på den bedste måde," udtalte koncernchef Bjørn Kjos i en pressemeddelelse, som blev udsendt kl. 02.00 i nat.

Hvilket omfang Norwegians strejke kommer til at få for danskerne er endnu uvist.

Metroxpress følger sagen...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub anklaget for...
bt.dk
Medie: Her er punktet,...
bt.dk
DMIs meteorolog har en nedslående...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx