Af Julie Bülow - 22/01-18 22:45

Flere end hver sjette har haft sex, mens de kørte bilFlere end hver sjette har haft sex, mens de kørte bil

Du skal køre bil, når du kører bil. Men en undersøgelse udført af YouGov viser at flere end hver sjette har haft sex mens de egentlig burde have begge hænder på rattet.

storybild

17 procent af danskerne har haft sex, mens de kørte bil.

Det viser en undersøgelse lavet af YouGov for Metroxpress. Undersøgelsen tæller ikke sex, hvor bilen holdt stille, eller hvor en tredje person kørte bilen imens.

Flovt par standset i oralsex

Politiassistent Christian Berthelsen fra Politiets Nationale Færdselscenter fraråder den slags udskejelser under kørslen.

»Er man ikke opmærksom, kan man sigtes efter færdselslovens paragraf 3 om, at man skal være hensynsfuld og vise agtpågivenhed i trafikken. Og det kan man altså ikke, hvis man har sex, mens man kører.«

Han har som motorcykelbetjent selv været i en ganske akavet situation for et par år siden. Her måtte han han standse en bil, hvor føreren i hvert fald ikke havde fokus på vejen.

»Jeg kunne se, at bilen slingrede lidt og vekslede i fart. Så jeg kørte op på siden og kunne se, at føreren var i gang med at få oralsex. Jeg kørte et stykke tid ved siden af bilen, før de opdagede, at jeg var der. Jeg turde ikke risikere at forskrække dem, så de kunne køre galt. Så først da føreren opdagede mig, kunne jeg bringe dem til standsning,« fortæller Christian Berthelsen.

Og det var ikke nogen morsom affære for parret, der ikke havde forventet at blive opdaget.

»De var meget flove. Og da føreren fik pakket kalorius væk, fik vi da også en snak om, hvor smart det nu lige var.«

Stands bilen, hvis lysten overvælder

Christian Berthelsen anbefaler i stedet, at man lige stopper bilen, inden man når så vidt.

»Det sker indimellem, at vi ser parkerede biler, der hopper lidt sjovt, men så længe begge parter er indforståede med det, og at ingen andre kan blive generede af det, så er det sådan set lovligt at have sex i en parkeret bil,« siger han.

Direktør for Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller, vil ikke forholde sig direkte til tallene, da han ikke mener, man kan være sikker på, at de afspejler et nutidigt problem. Men han råder på det kraftigste til, at man holder den slags udskejelser fra vejene.

»Jeg vil mene, at hvis man har sex under kørslen, så er der knapt så meget plads til begejstring overfor trafikken. Kør bil når du kører bil. Den gælder altså også her.«

Sexolog: »Risikoen for at blive opdaget er en liderlig ingrediens«

Sexolog Jakob Olrik kalder det helt klassisk, at mennesket har lyst til at udforske ting, vi ikke må.

»Det er helt åbenlyst, at det forbudte i at have sex i bilen, mens vi kører, er pirrende. Der er en risiko for at blive opdaget, og det er en liderlig ingrediens. Men der er også det farlige og mørke i 'dødsdriften'.« siger han.

Og 'dødsdriften', mener Jakob Olrik, er en helt naturlig drift, som altid er til stede i os i en eller anden grad. Hvad end man er til let kvælning, klask i måsen eller lidt dominans. Men selv om det er naturligt, så er det altså ikke i orden at have sex, mens man kører bil, mener sexologen.

»Der er ikke noget galt i at udforske de mørke rum i fantasien. Hvis du har lyst til at spænde dig selv op på et kors med et bloklys i røven, så skal du bare gøre det. Men vi skal aldrig udsætte ufrivillige for vores lyster, og det gør vi altså, når vi kører uforsvarligt i trafikken,« siger han.

Metroxpress skrev for nylig, at hver fjerde har brugt en håndholdt mobiltelefon bag rattet i løbet af det seneste år. Det fraråder eksperterne også.


Undersøgelsen:

Har du nogensinde haft sex i en bil, mens du selv eller en anden person kørte bilen?

(med 'sex' menes samleje, oralsex og masturbation af sexpartneren. Det tæller IKKE med, hvis bilen holdt stille under sex-akten. Det tæller heller IKKE med, hvis en chauffør kørte (for eksempel en taxachauffør eller limousine-chauffør), mens du havde sex med en tredje person i bilen)

17% ja

81% nej

2% ved ikke

24% af de 30-39 årige svarer ja.

Kilde: YouGov for metroxpress. 1.006 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet har svaret i perioden 5.-7. januar 2018. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er plus/minus 2,4 procentpoint.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx