Af - 03/09-14 14:06; Opdateret: 14/06-17 11:55

24-årige Tamim: - Jeg går ikke i byen med indvandrere længere24-årige Tamim: - Jeg går ikke i byen med indvandrere længere

Tamim er indvandrer og mørk i huden. Noget, han bliver mindet om, hver gang han er i byen. Eller rettere, når han forsøger at komme i byen. Det er nemlig sjældent, han kommer ind.

storybild

Tamim er indvandrer og mørk i huden. Noget, han bliver mindet om, hver gang han er i byen. Eller rettere, når han forsøger at komme i byen. Det er nemlig sjældent, han kommer ind. (Billede: Privat)

- Ingen af mine venner går i byen med indvandrere længere. De ved udmærket godt, at de ikke kommer ind, hvis de står to-tre-fire indvandrere sammen. I stedet går de hver især ud med deres danske venner. For så kommer de ind hver gang.

Citatet stammer fra 24-årige Tamim Fazli. Han er fra Afghanistan, men har boet i Danmark, siden han var seks. Han taler flydende dansk og er dansk af kultur.

Højtuddannede udlændinge knokler for 16 kr. i timen
Højtuddannede udlændinge knokler for 16 kr. i timen

Over for metroxpress puster han til gløderne i den evigt tilbagevendende debat om, at danske barer og diskoteker ikke lukker indvandrere ind.

- Det er hver gang og uden undtagelse. Enten står man ikke på gæstelisten – også selvom der ikke er en – eller også har man den forkerte frisure. Dørmændene har altid en undskyldning for at smække døren i, fortæller Tamim, der i aften medvirker i tv-programmet 'Den Store Racedyst' på DR3. En programserie, der sætter fokus på race og de fordomme, der er forbundet med dette.

Og fordomme om indvandrere er der nok af, fortæller Tamim. Ofte oplever han, hvordan danskere kigger skævt til ham, når han færdes på gaden eller sidder i toget. Hvordan de ikke accepterer ham på lige fod med andre danskere.

- Jeg er så dansk, som man kan blive. Dansk er mit første sprog, og det eneste jeg kan udtrykke mig helt forståeligt på. Jeg kom hertil som 6-årig og har gået i skole og levet under dansk kultur siden. Alligevel føler jeg mig udstødt, og det er svært at acceptere, siger Tamim.

Afvist 13 gange på én aften
Han fortæller om en særlig episode, hvor han og tre venner – alle med indvandrerbaggrund – skulle i byen og fejre den enes fødselsdag. Fire drenge klædt i jakkesæt med hvide skjorter og sorte blanke sko.

- Vi havde bestilt bord på fire forskellige steder for at være sikre på, at vi kunne komme ind, fortæller Tamim.

Flere indvandrerpiger søger hjælp i æreskonflikter
Flere indvandrerpiger søger hjælp i æreskonflikter

Alle stederne havde accepteret deres reservation, skrevet dem på gæstelisten og ventede bare på de skulle komme, så de kunne lægge 2500 kroner, som en flaske og et bord kostede, i barkassen.

- Da vi så kom derover, fik vi at vide, at det alligevel ikke kunne lade sig gøre. Og det svar fik vi alle fire steder, fortæller Tamim, som sammen med vennerne sammenlagt forsøgte at komme ind 13 forskellige steder den aften. Dog uden 'held'.

- Vi gik rundt fra klokken 23 til 3.30, og hver gang fik vi samme besked. Og det gør altså et eller andet ved ens tålmodighed.

Ifølge Tamim er diskotekernes 'racepolitik' skyld i, at der er så mange indvandre, der færdes i bybilledet fredag og lørdag aften.

Højeste antal indvandrere nogensinde: Her kommer de fra
Højeste antal indvandrere nogensinde: Her kommer de fra

- De render alle sammen rundt på gaden, fordi de ikke kan komme ind nogen steder. Forestil dig, hvordan du selv ville reagere, hvis du fik fem afvisninger i streg? Nogle bliver sure og aggressive, og så går det hurtigt galt, når der er så mange fulde mennesker, lyder det fra Tamim.

Programmet med Tamim kan ses på DR3 i aften klokken 21.00.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx