Af Ritzau - 14/03-17 16:40

Finansordførere blev orienteret om postproblemer i januarFinansordførere blev orienteret om postproblemer i januar

Ole Birk Olesen (LA) orienterede finansordførerne om PostNord i januar. Men det var ikke nok, siger partierne.

storybild

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) beklagede tirsdag, at han ikke på et tidligere tidspunkt oplyste de politiske postordførere om PostNords problemer. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har været under beskydning fra flere partier i den seneste tid.

Partierne mener, at de skulle have været orienteret om omfanget af selskabets problemer tidligere. Men tirsdag kom det frem, at finansordførerne blev orienteret i fortrolighed i midten af januar.

Efter tirsdagens møde erkendte ministeren, at postordførerne samtidig skulle have været inddraget. Og den holdning deles af Christian Rabjerg Madsen fra Socialdemokratiet.

S-politikeren er postordfører og var derfor ikke selv med til det omtalte møde. Men han karakteriserer det som en "overordnet orientering".

Nogle politikere har altså haft kendskab til PostNords problemer. Fortroligheden gjorde dog, at partifællerne ikke kunne diskutere det internt, fortæller Christian Rabjerg Madsen.

- Når man får noget at vide under skærpet fortrolighed, kan man ikke gå videre med det. Det har været kritisabelt, at man ikke har drøftet spørgsmålet med de rette ordførere i postforliget, siger ordføreren.

Han synes desuden, at partierne skulle have været informeret endnu tidligere end januar.

- Sagen har jo gjort klart, at ministeren fra et pænt stykke før jul har været opmærksom på, at der var behov for en ekstern kapitaltilførsel, siger han.

Heller ikke Dansk Folkepartis Kim Christiansen mener, det er nok, at partiernes finansordførere har fået besked om situationen i postselskabet.

- Det bliver postordføreren jo ikke klogere af. For når man får en fortrolig orientering, er det noget, man holder for sig selv. Men ministeren har beklaget forløbet, og det er vi tilfredse med, så nu kigger vi fremad, siger han.

Ifølge Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance har partierne været velinformeret hele vejen igennem. Han hæfter sig ved, at informationen er blevet givet til "højtstående medlemmer" i partierne.

- Partierne er blevet informeret på finansordførerniveau, og der taler vi altså om ledelsen i de forskellige partier, siger han til DR.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx