Af - 04/03-14 10:57; Opdateret: 03/02-16 17:11

42 sundhedsansatte havner på liste for fejl42 sundhedsansatte havner på liste for fejl

Sundhedsstyrelsen advarer med navn mod 42 ansatte i sundhedsbranchen

Redigeret 3. februar 20156. Endnu en person er blevet redigeret ud af listen.
Redigeret 12. marts 2015. En person er blevet redigeret ud af listen af sundhedspersoner, da vedkommende ikke længere optræder på den nyeste liste.

En af Danmarks mere kendte plastikkirurger, Jesper Nygart, er havnet på den såkaldte tilsynsliste med 42 ansatte i sundhedsbranchen, som Sundhedsstyrelsen advarer imod med navn.

Anklage: Læge brændte initialer på patients lever
Anklage: Læge brændte initialer på patients lever

Her står blandt andre også en gynækolog, der er dømt for at krænke sin steddatter, og to social- og sundhedsassistenter, som har sprøjtet en pille ind i blodbanen på en 88-årig mand, som derefter døde.

Direktøren for Danske Patienter er glad for, at myndighederne laver en advarselsliste med navngivne ansatte i sundhedsbranchen.

Ups! Lægen skar i forkerte testikel
Ups! Lægen skar i forkerte testikel

- Det er godt, at man som borger kan se, hvilke læger der har lavet gentagne fejl, og hvor myndighederne vurderer, at de kan være til fare for patientens sikkerhed, siger Morten Freil, der er direktør for foreningen Danske Patienter, til metroxpress.

Kaos i operationsstuen
Kaos i operationsstuen

Jesper Nygart, som har foretaget 800-900 bryst- og 3.000 botox-operationer om året på sit privathospital, havnede på listen den 21. februar.

Sundhedsstyrelsen: -Aner ikke om lægerne har rettet ind
Sundhedsstyrelsen: -Aner ikke om lægerne har rettet ind

Han er kendt for TV3’s ‘Klinikken’ og fra flere busreklamer ofr brystforbedrende operationer. Ifølge Sundhedsstyrelsen har han imidlertid forsømt flere ting på sine journaler: patientens sygehistorie, hvilken information patienten har modtaget, samt før- og efterbilleder.

Får han lov at fortsætte sine fedtsugninger?
Får han lov at fortsætte sine fedtsugninger?

Jesper Nygart selv finder sagen 'drønubehagelig':

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor jeg skal stå på listen. Jeg har arbejdet sådan her siden 2007, oplyser han til metroxpress.

Politiet: Ex-læge skal fængsles for trusler
Politiet: Ex-læge skal fængsles for trusler

Tilsynslisten advarer desuden mod 16 tandlæger, flere afsløret i TV-Avisen og i TV2 programmet Operation X, og flere sundhedsansatte har fået frataget retten til at udskrive afhængighedsskabende medicin.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx