13/09-14 14:45

Khader: Trods frygten og deltag i demo mod ISKhader: Trods frygten og deltag i demo mod IS

Den første af to demonstrationer mod Islamisk Stats brutalitet og terror begyndte lørdag klokken 14.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Muslimer går lørdag på gaden i Aarhus og København for at demonstrere mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der er på fremfærd i Mellemøsten.

Det er en meget vigtig demonstration at deltage i og støtte op om, lyder det fra mellemøstekspert og senior fellow ved Hudson Institute i Washington, Naser Khader.

Arrangør af demo mod IS: Flere er bange for at dukke op
Arrangør af demo mod IS: Flere er bange for at dukke op

- Det vil være forkert, hvis man holder sig tilbage. Så vinder de jo. Der er behov for, at man markerer sig endnu stærkere og kommer ud og viser, at man er imod dem, fordi de truer, siger mellemøsteksperten, der efterspørger, at blandt andet nogle af moskeerne kommer ud og bakker op om demonstrationerne.

Arrangøren af demonstrationen i Aarhus, Mohammad Sabah Ahmad fortalte tidligere lørdag til Ritzau, at flere havde udtrykt bekymring ved at støtte demonstrationen af frygt for trusler og vold.

Demonstrationen i Aarhus begyndte klokken 14 ved Rådhuspladsen. Nogle timer senere begynder demonstrationen i København på Den Sorte Plads på Nørrebro klokken 18.

Ifølge Naser Khader sender demonstrationen et vigtigt signal til flere grupper.

Officielt fra USA: Vi er i krig med Islamisk Stat
Officielt fra USA: Vi er i krig med Islamisk Stat

- For det første sender man et signal til det omgivende danske samfund, at muslimer generelt ikke er enig med Islamisk Stat, og at vi tager afstand fra deres brutalitet. Der er en del bekymrede danskere, der er af den opfattelse, at tier man, så samtykker man, siger han og forsætter:

- Tidligere har man oplevet, at når nogen laver en "fejl" mod Islam eller Muhammed, så farer man ud og demonstrerer. Men når nogen slår ihjel i Islams navn – så er der tavshed, siger han.

Naser Khader påpeger, at Islamisk Stat har tilhængere i Danmark og danskere i blandt sig i Mellemøsten, som følger med i, hvad der bliver sagt og gjort herhjemme.

- Derfor er det vigtigt, at de får at vide, at de er helt galt på den.

- Demonstrationen er et signal, om at vi er uenige med jer (IS, red.), og at I skal ikke tage monopol på Islam, siger han og påpeger, at det samtidig sender et signal til dem, som flirter med tanken om at støtte IS eller har sympati for dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx