Af - 05/01-15 11:30

Qvortrup: I dag starter Thorning krigen mod DFQvortrup: I dag starter Thorning krigen mod DF

Socialdemokraterme skal vinde deres vælgere tilbage fra Dansk Folkeparti, og den krig starter i dag i Bilka i Ishøj, forklarer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Helle Thorning-Schmidt (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF). (Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal i dag på besøg hos Bilka i Ishøj. Et besøg, der umiddelbart bare lyder som et hyggeligt gensyn med hendes gamle ungdomsarbejdsplads.

Men det er en kampklædt statsminister, som møder op ved Bilkas Bistro, hvor hun i to år langede fritter og frankfurtere over disken til de sultne handlende på den københavnske vestegn. Det forklarer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Qvortrup om Thorning-kampagne: Hvor dumme tror I, at vi er?
Qvortrup om Thorning-kampagne: Hvor dumme tror I, at vi er?

I dag starter krigen nemlig om at vinde de gamle socialdemokratiske vælgere tilbage fra Danmarks mest populære partiformand lige nu, Kristian Thulesen Dahl (DF).

”Hun starter krigen mod Thulesen Dahl i dag. Formelt er hovedfjenden i den kommende valgkamp Lars Løkke, men reelt skal hun kæmpe mod Thulesen Dahl. Det er også derfor, at hun har valgt Ishøj i dag. Det er et meget symbolladet besøg. Det er her den store battle ground er. Det er her, at hun skal vinde sine vælgere tilbage,” siger Henrik Qvortrup.

Qvortrup om nytårstale: Nederlagstruet Thorning markerer kant
Qvortrup om nytårstale: Nederlagstruet Thorning markerer kant

Ifølge den politiske kommentator er Ishøj og hele den københavnske vestegn nemlig symbolet på de problemer, som regeringen og i særdeleshed Socialdemokraterne slås med lige nu.

”Det her er et sted, hvor problematikken omkring DF bliver afspejlet. Det er her, vi har hele udlændingeproblematikken, som hun tog hul på i nytårstalen. Og vigtigst af alt er det her, at mange af de etniske danskere, som har forladt Socialdemokraterne til fordel for Dansk Folkeparti, bor. At hun så samtidig kan stå og sige, at det er her, hun kommer fra, gør jo bare, at det her besøg er ladet med symboler, siger Henrik Qvortrup og tilføjer:

DK4 ansætter Henrik Qvortrup til nyt valgprogram
DK4 ansætter Henrik Qvortrup til nyt valgprogram

”En sjov iagtagelse er også, at under valget i 2011 hørte man hele tiden en argumentation fra Socialdemokraterne, der handlede om, at man fik Pia K og DF, hvis man stemte på Lars Løkke. Det er bare vendt om nu. Nu skal Helle Thorning forsøge at overbevise DF-vælgerne i blandt andet Ishøj om, at hvis man stemmer på Thulesen Dahl, så får man Lars Løkke med.”

Utilfreds Søren Pind: Skal Qvortrup skrive fra fængslet?
Utilfreds Søren Pind: Skal Qvortrup skrive fra fængslet?

Men selvom Helle Thorning-Schmidt i dag starter krigen mod DF, så trykker statsministeren ikke på valgknappen i Bilka. Det bliver først om nogle måneder, vurderer Henrik Qvortrup.

”Mit bedste bud er fortsat, at vi er henne midt i maj, før hun trykker på knappen, og så skal det afholdes i slutningen af maj eller starten af juni. Men dem, der siger, at det er utænkeligt, at valget først kommer efter sommerferien, forstår jeg ikke. Hvis det stadig går skidt for Thorning til den tid, så tror jeg da selvfølgelig, at hun folder hænderne og venter på, at der sker noget godt henover sommerferien, og så udskriver hun valg i sidste øjeblik,” siger han.

Qvortrup: Jeg kommer ikke til at levere en journalistisk metervare
Qvortrup: Jeg kommer ikke til at levere en journalistisk metervare

Helle Thorning-Schmidt besøger Bilka i Ishøj i dag fra 13:00 til 13:45.

LÆS OGSÅ: Dagens taleboble: Hvad tænker Qvortrup om at være blevet politisk analytiker på metroxpress?

LÆS OGSÅ: Qvortrup bliver politisk analytiker på metroxpress

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx