Af Ritzau - 12/10-16 16:09; Opdateret: 12/10-16 17:04

Albanske tyveknægte begik 39 indbrud på under fem ugerAlbanske tyveknægte begik 39 indbrud på under fem uger

Tre albanere skal i fængsel og udvises efter en omfattende indbrudsturné på Sjælland. De anker alle dommen.

storybild

En enig domsmandsret i Retten i Helsingør har onsdag idømt tre albanske mænd lange fængselsstraffe samt udvisning efter et omfattende indbrudstogt på Sjælland. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Smykker, computere og kontanter er blot en brøkdel af, hvad tre albanske mænd stjal på køreture rundt omkring på Sjælland.

To af mændene, Blean Dinaj og Olsi Dangaj, er ved Retten i Helsingør onsdag blevet idømt tre år og tre måneders fængsel for at begå 39 indbrud på under fem uger.

Den tredje mand, Xhuljano Dangaj, får tre års fængsel for at være med til at begå omkring halvdelen af indbruddene. Han er fætter til Olsi Dangaj.

En enig domsmandsret finder mændene skyldige i at begå kriminaliteten.

- Vi har anset det, I har begået, for at være organiseret indbrudskriminalitet.

- Der er for jer alle tre grundlag for at gå over det, der er den normale strafferamme, siger retsformand Mikael Friis Rasmussen.

Den høje straf er en konsekvens af, at retten finder, at mændene begik meget kriminalitet, i den korte periode de var i Danmark.

To af mændene havde kun opholdt sig i landet i fem uger, før de blev varetægtsfængslet i sagen, mens den tredje mand nåede at være i Danmark i en uge.

Ud over en straf, der er omkring et halvt år højere end normalen, bliver de tre mænd udvist af Danmark for bestandigt.

Alle tre anker dommen til landsretten. Albanerne, der er mellem 21 og 39 år, nægter sig skyldige i størstedelen af indbruddene og har fortalt, at de var i Danmark for at søge arbejde.

Mens anklager Susanne C. Andersen fra Nordsjællands Politi mener, at det er vigtigt, at retten sætter et eksempel i sager om organiseret kriminalitet, mener forsvarerne, at der ikke er nok bevismateriale til at dømme albanerne så hårdt.

- Vi er ikke enige i rettens vurdering. Dommen er meget hård, selv om det selvfølgelig er mange forhold, som de er dømt for, siger forsvarer Linn Støkken Nielsen.

Med en base i København kørte de tre albanere rundt på Sjælland i lejede biler og begik indbrud.

Mændene brød ind i villaer i Helsingør, Bjæverskov, Rønnede, Tureby, Præstø, Tølløse, Mørkøv, Ringsted, Slagelse, Næstved, Fuglebjerg, Stensved og Vordingborg.

De har siddet varetægtsfængslet siden 23. marts.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx