Af Ritzau - 30/11-16 09:42; Opdateret: 30/11-16 16:05

Voldtægtsforsøg i Hvidovre: Borgertip sikrer anholdelseVoldtægtsforsøg i Hvidovre: Borgertip sikrer anholdelse

Offentliggørelse af overvågningsfoto gav pote. En 30-årig mand er nu blevet fængslet for voldtægtsforsøg.

storybild

Københavns Vestegns Politi har tirsdag aften i samarbejde med Østjyllands Politi anholdt en 30-årig rumænsk statsborger i et sommerhusområde i Østjylland. Han sigtes for voldtægtsforsøg. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

En 25-årig kvinde blev forfulgt og forsøgt voldtaget af en fremmed mand, da hun en sen nat i oktober var på vej til sit hjem i Hvidovre.

Næsten to måneder senere mener Københavns Vestegns Politi at have fået et gennembrud i sagen.

Det skete tirsdag aften, da man i samarbejde med Østjyllands Politi anholdt en 30-årig rumæner i et sommerhusområde i Østjylland.

Manden sigtes for forsøg på voldtægt og blufærdighedskrænkelse, og ved et grundlovsforhør onsdag eftermiddag er han varetægtsfængslet i tre uger.

Anholdelsen sker, efter at politiet mandag valgte at offentliggøre overvågningsfoto af den mistænkte, der normalt bor og arbejder i hovedstadsområdet.

- Det er tip fra offentligheden, der førte til identifikation af den mistænkte. Der er grund til at sige tak for den hjælp, vi har fået fra borgerne i denne sag, siger politikommissær Henrik Hougaard fra Københavns Vestegns Politi.

Overfaldet fandt sted 2. oktober omkring klokken 03.50. Ved Dybbølsbro Station steg kvinden på bus 1A med retning mod Avedøre.

Også en yngre mand trådte ind i bussen, men der var i øvrigt ingen kontakt mellem de to.

Da kvinden cirka et kvarter senere steg af bussen i Hvidovre, fulgte den mistænkte efter og udsatte hende for grov beføling. Kvinden råbte dog op, og det fik manden til at stikke af.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Verdensmester om doping-mistænkt...
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx