Af - 16/11-15 18:58

TV: Var i livsfare to gange - Niki og Line brugte 98.000 på Star Wars-hyldestvideoTV: Var i livsfare to gange - Niki og Line brugte 98.000 på Star Wars-hyldestvideo

Niki og kæresten Line brugte halvandet år på research og, ikke helt ufarlige, rejser i seks land for at gå i fodsporene på Star Wars-sagaen.

Her kan du se et lille klip fra Niki og Lines flotte hyldest til Star Wars, der har krævet rejser i seks forskellige lande. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

30-årige Niki Topgaard fra Fredensborg har sammen med kæresten Line Rosted på 23 år skabt en helt særlig hyldestvideo, der krævede rejser i seks forskellige lande, 98.000 kroner og to livsfarlige situationer.

Det er nu blevet til en imponerende film på godt en time, der nu kan ses på youtube.

- Det er den ultimative måde for mig at komme tættere på filmene. Jeg kan se dem og pege og sige: 'Jeg har stået lige der, hvor R2-D2 står,' siger Niki Topgaard, der arbejder som filmklipper.

I alt har parret besøgt USA, Storbritannien, Norge, Italien, Tunesien og Spanien. Men ikke alle rejserne har været helt ufarlige.

Uhelbredelig fan nåede at se ny Star Wars-film inden sin død
Uhelbredelig fan nåede at se ny Star Wars-film inden sin død

Legetøjsbutikken var løbet tør: Far Lasse byggede selv rumskib til sin søn
Legetøjsbutikken var løbet tør: Far Lasse byggede selv rumskib til sin søn

Jagten på Luke Skywalkers hjem i den første Star Wars-film førte parret til Tunesien, nær grænsen til Algeriet, hvor krigsherrer hærger. Her kørte parret forbi en lastvogn fyldt med maskerede mænd og AK-47-rifler, men blev ikke opdaget som vestlige.

I Norge måtte parret reddes af Røde Kors på en snescooter, da de blev fanget i en snestorm.

- Vi lå bag en sten og frygtede for vores liv. Jeg lovede Line, at hvis vi overlevede, så ville jeg gifte mig med hende. Det er vi dog ikke blevet endnu, griner Niki, der siger, at jagten på Star Wars-scenerne har knyttet de to endnu tættere sammen.

TV: Så dyster er den nye Star Wars-film
TV: Så dyster er den nye Star Wars-film

Det begyndte egentlig på en ferie i Californien i april 2014, hvor Niki ved et tilfælde fandt ud af, at han og kæresten var tæt på to af de lokationer, hvor der blev filmet til de gamle film.

To dage i 40 graders varme gav pote, og Niki og Line fandt stederne i Death Valley, hvor scenerne blev skudt i slut-70'erne. Derefter fik de blod på tanden, lavede lidt research og brugte pludselig en hel af feriens tre uger på at gå i Luke Skywalkers, Han Solos og R2-D2's fodspor.

- Min kæreste er ikke lige så stor Star Wars-fan som jeg selv, men hun blev alligevel bidt af det. Vi følte os lidt som Indiana Jones på jagt efter skatte, siger Niki Topgaard til metroxpress.

Nedenfor kan du se resultatet af arbejdet på youtube.

Så vidt Niki ved, så er det store projekt ikke noget, som andre endnu har gjort. I weekenden blev han færdig med at lægge engelske undertekster på videoen, så fans af rumoperaen kan nyde scenerne verden over.

Disney vil lave forlystelsesparker om Star Wars
Disney vil lave forlystelsesparker om Star Wars

Desuden kan den måske bruges som en slags guide, håber han. Det har nemlig ikke været et lille stykke arbejde, der ligger bag rejserne. Han har blandt andet talt med andre Star Wars-nørder, der er godt inde i stoffet.

Dertil ligger timevis foran skærmen, hvor alle filmene nidkært blev gennemset med kommentarsporet slået til. Heldigvis er instruktøren god til at fortælle, hvor scenerne er blevet skudt.

Populær Star Wars-skurk får sin helt egen spillefilm
Populær Star Wars-skurk får sin helt egen spillefilm

- Jeg fandt villaen i Norditalien, hvor Anakin og Padme bor på et tidspunkt i Episode II, på grund af, at George Lucas havde nævnt, at han havde været der på ferie, siger Niki Topgaard til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Jedi-tricks: Ny forskning kan give dig tankekontrol

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx