Af - 07/05-16 10:24; Opdateret: 07/05-16 11:06

Muslimsk debattørs niqab-budskab på Facebook går mega-viraltMuslimsk debattørs niqab-budskab på Facebook går mega-viralt

Samfundsdebattør Khaterah Parwani retter i et viralt Facebook-opslag en hård kritik af danske muslimske kvinder med niqab. - Lad vær med at trække Gud ind i det her, siger hun.

storybild

Khaterah Parwani er samfundsdebattør og juridisk rådgiver i Exitcirklen, der hjælper kvinder, som er udsat for psykisk vold, social kontrol og religiøs social kontrol. (Billede: Scanpix/bax Lindhardt)

- Kære søster bag niqab.

Sådan lyder indledningen i et populært Facebook-opslag, som den muslimske samfundsdebattør Khaterah Parwani har skrevet til danske muslimske kvinder, der bærer niqab.

Opslaget, der har fået mere end 12.000 likes på under et døgn og er blevet delt over 2000 gange, kommer i kølvandet på Metroxpress' historie om, at VUC Lyngby har nægtet seks kvinder i niqab at deltage i undervisningen på skolen. En sag, der i ugens løb skabt stor debat i medierne.

Khaterah Parwani kommer i sit indspark med en hård kritik af især danske kvinder, der har konverteret til islam og valgt at bære niqab, hvor øjnene er det eneste, der ikke er sløret.

- Du kan gå med lige hvad du vil, og jeg vil altid råbe højt for, at du får adgang til oplysning og uddannelse, for ellers har vi alle tabt - men den bevægelse du træder med på er udtryk for en forkælelse, der lugter af manglende sympati og medfølelse for hvad dine/jeres MEDSØSTRE er udsat for ude i verdenen, skriver hun.

-Køb en billet til Afghanistan og oplys dig selv i stedet. Tag derned og se, hvad dine egne muslimske søstre gennemgår, og hvad roden til denne her uniform egentlig handler om. Se dine søstre i øjnene og held og lykke med at forklare dem, at du nu bruger deres reb om halsen til en såkaldt frihedskamp, i stedet for at udnytte at du har mad i maven, lever i et fredeligt land, hvor du KAN give dine medsøstre i disse lande en stemme og måske rykke lidt på vegne af dem.

Ministerium: Efter reglerne at forbyde niqab på skoler
Ministerium: Efter reglerne at forbyde niqab på skoler

- Niqab handler ikke om at frigøre dig fra Vestens objektivisering af kvindekroppen.
Niqab er præcis en objektivisering af kvindekroppen forfra igen. Den bekræfter en virkelighed, som patriarkatet har skabt siden tidernes morgen, præcis som det du påstår at bekæmpe.

- Din klæde handler kun om 2 ting: At du skal forsvinde og usynliggøres, så en mand ikke forfalder til at tænde på dig. At du skal forsvinde og usynliggøres, så en mand ikke skal bekymre sig om at andre kigger på dig.

- Alt i alt, du skal tilpasse dig af hensyn til ham. Han er igen din verdens navle, om du er single eller gift.

Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti
Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti

- Lad vær med at trække Gud ind i det her. Det her handler ikke om noget Guddommeligt, men om noget der er så kødeligt, som det overhovedet kan blive. Det Guddommelige eller åndelige hæver sig over det kødelige og har ikke brug for at andre skjolder sig.

- Det ligner en overkompensering for at passe ind i visse muslimske kredse, fordi man er konverteret. Det gør det bare og det er sådan mange muslimer opfatter konvertitter, der går sådan her. En overkompensering, der skriger af usikkerhed og skriger efter anerkendelse. Islam har aldrig påduttet nogen at se identiske ud, men det har reaktionære kræfter altid gjort op igennem historien. Niqaben er er et rigtig godt eksempel på, hvordan vildfarne ekstreme grupper forsøger at eliminere Islams rejse med præg fra kulturens smukke pynt.

Seks piger med niqab nægtet undervisning på dansk skole
Seks piger med niqab nægtet undervisning på dansk skole

- Tag den på, gå med den, om du vil. Det er dit valg. Jeg vil altid nikke Salaam til dig, når jeg passerer dig, men du går de mænds ærinde, som har reduceret kvinden til kødelig krop, der skal behage dem og trøste dem for deres manglende selvkontrol, slutter Khaterah Parwani.

LÆS OGSÅ: EU-land forbyder Niqab

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx