Af - 14/05-14 14:34

Kvinder har lettere ved at tale om utroskab end deres maveproblemerKvinder har lettere ved at tale om utroskab end deres maveproblemer

Kvinder vil hellere tale om utroskab, end de vil afsløre, at de har problemer med maven. Det viser en ny skandinavisk undersøgelse. Konsekvenserne er ifølge overlæge ødelæggende.

storybild

Kvinder vil hellere tale om utroskab, end de vil afsløre, at de har problemer med maven. Det viser en ny skandinavisk undersøgelse. Konsekvenserne er ifølge overlæge ødelæggende. (Billede: Polfoto)

Et forbudt kys med en kollega til sommerfesten er lettere for kvinder at tale om, end hvis de har problemer med maven.

Det viser en skandinavisk undersøgelse lavet af analyseinstitut Userneeds.

Blandt 1500 danske, svenske og norske kvinder svarer halvdelen, at de helt undlader at tale med andre om deres mave-tarm-problemer, selvom de godt ved, at de burde. De synes simpelthen, det er for pinligt.

Sexlyst-pille til kvinder fejler: Virker ikke
Sexlyst-pille til kvinder fejler: Virker ikke

- Hver fjerde eller femte danske kvinde har problemer med maven i form af blandt andet irritabel tyktarm, diarré eller forstoppelse. Mange ønsker sikkert ikke at tale om det, fordi de synes, at det er enormt ulækkert og langt fra passer til opfattelsen af at være lækker og attraktiv, siger professor og overlæge i medicinske mave- og tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital, Klaus Krogh, til metroxpress.

Han understreger, at tabuet har konsekvenser og i høj grad går ud over de berørte kvinders livskvalitet.

Hemmeligheden bag: Ikke i aften, skat
Hemmeligheden bag: Ikke i aften, skat

- Man kan anskue det fra to vinkler: Der er dem, der ikke får den rette og ofte simple behandling, fordi de tier om det, og så er der dem, der går med smerter og symptomer, som kan vise sig at være langt mere alvorlige end bare lidt oppustethed, siger Klaus Krogh og henviser til, at symptomerne kan dække over alvorlige sygdomme.

Går ud over sexlivet
En anden konsekvens, som undersøgelsen peger på, er, at hver femte danske kvinde oplever, at maveproblemer påvirker deres sexliv negativt.

Hver anden unge kvinde bruger fortrydelsespiller
Hver anden unge kvinde bruger fortrydelsespiller

Noget som autoriseret psykolog og sexolog, Hanne Pedersen, blandt andet forklarer med kvinders frygt for at prutte:

- Ondt i maven giver måske ikke så meget lyst til sex. Men også frygten for at komme til at prutte betyder meget for kvinder. Kvinder prutter jo ikke, siger et andet tabu, og derfor er vi enormt angst for at komme til at slippe en vind, fordi det er ydmygende, usexet eller uattraktivt, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet efterlyser: Har du set Henrik?
bt.dk
Charles og mor fanget i sjælden...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx