Af Ritzau - 26/08-16 21:57; Opdateret: 26/08-16 22:11

DF: Flyt penge fra kunst til flygtningeDF: Flyt penge fra kunst til flygtninge

Kunstnere der har kritiseret flygtningepolitik, bør donere egne støttemidler, mener Dansk Folkeparti.

storybild

Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen mener, at kunstnere, der har kritiseret dansk flygtningepolitik, passende kan donere egne støttemidler til opgaven. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Tag 250 millioner kroner fra midlerne i Statens Kunstfond samt støtten til kunstneriske film og brug dem på flygtningeudgifter.

Sådan lyder et forslag ifølge Jyllands-Posten fra Dansk Folkeparti, som partiet vil tage med til finanslovsforhandlingerne - vel at mærke, hvis kunstnerne og deres faglige organisationer siger ja.

Baggrunden for forslaget er, at talrige kunstnere, blandt andet Thomas Vinterberg og Sofie Gråbøl, inden for de seneste år har ytret, at de skammer sig over nationens flygtningepolitik.

- Vi har hørt, hvor frustrerede kunstnerne er, og nu vil vi gerne hjælpe dem af med deres skam. Hidtil har andre måttet holde for - skoler, daginstitutioner og ældreområdet - mens kunstnerne stort set er gået fri.

- Her er en mulighed for at bidrage med egne penge i stedet for bare at være gratist, siger Alex Ahrendtsen, kulturordfører i DF.

Kulturminister Bertel Haarder (V) syntes ikke at tage DF-udspillet alvorligt, da han blev præsenteret for det under Kulturmødet Mors.

- Jeg betragter forslaget som sødt og polemisk drilleri over for nogle af de flygtningevenner, Alex Ahrendtsen åbenbart har set sig sur på. Men hvis kunstnerne bider på og erklærer sig klar til at ofre nogle af de midler, de lever af, må vi tage sagen op, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx