Af Laura Rode Nygaard - 05/04-17 13:55

'Vild med dans'-stjernens far skal i fængsel: Taget i organiseret svindel'Vild med dans'-stjernens far skal i fængsel: Taget i organiseret svindel

Bokser og 'Vild med dans'-darling Sarah Mahfouds far har fået en dom på halvandet års fængsel i en opsigtsvækkende sag for systematisk fusk.

Bildstrecke im Grossformat »

Mohammad Mahfoud, der er kørelærer, stod onsdag i sidste uge skoleret i Retten på Frederiksberg tiltalt for at have snydt med sine elevers teoriprøver i 19 tilfælde. Her blev han kendt skyldig.

- Den juridiske dommer frifandt mig, men de to domsmænd mente, jeg er skyldig. men jeg har anket dommen til Landsretten, siger Mohammad Mahfoud til Se og Hør.

I Retten kom det frem, at kørelæreren havde siddet hjemme på køreskolen og sms'et til sine elever, der var til teoriprøve hos politiet i Valby i København.

Nu får Vild med Dans-vinder sin drøm opfyldt
Nu får Vild med Dans-vinder sin drøm opfyldt

Her havde eleverne smuglet mobiltelefonerne med ind i prøvelokalet ved at vikle dem ind i toiletpapir.

Karakteristisk toiletpapir påtrykte elefanter, som matchede det, der senere blev fundet under en ransagning på køreskolen i Københavns Nordvestkvarter.

Snyderiet var foregået på teorihold med arabiske elever, som havde en tolk tilknyttet under prøverne. Tolken læste nu svarmulighederne rigtig langsomt op for eleverne, som fik en sms fra kørelæreren, så de kunne mærke det vibrere i lommen, når det rigtige svar blev læst op.

I andre situationer oversatte tolken på en måde, så et bestemt ord i tolkningen afslørede, om eleverne skulle svare 'ja' eller 'nej'.

Se billederne: Vild med Dans-vinder nægter plagiat af denne dans
Se billederne: Vild med Dans-vinder nægter plagiat af denne dans

Kørelærerens datter, Vild med dans-vinder Sarah Mahfoud, ønskede ikke at kommentere sagen over for Se og Hør.

- Men den påvirker overhovedet ikke min boksning, siger hun til ugebladet.

Politiet fik færden af det organiserede fusk, da de lagde mærke til, at flere teorihold med arabiske elever havde væsentligt flere rigtige svar end eleverne på andre hold.

Derefter blev der iværksat telefonaflytning af først en kørelærer og en tolk. Senere blev andre aflytninger sat i værk - også rumaflytninger.

'Vild med dans'-vinderen:'Det skal jeg bruge pengene til'
'Vild med dans'-vinderen:'Det skal jeg bruge pengene til'

Ved en teoriprøve i juni slog politiet til, og man fandt de papirindpakkede telefoner i lommen på syv ud af ni elever. Midt under prøven blev Mohammad Mahfoud anholdt på køreskolen. Efter prøven var det eleverne og tolkens tur.

Foruden Mohammad Mahfouds dom på halvandet års fængsel fik hans medhjælper et halvt år for at have medvirket i fem tilfælde.

Derudover er tre tolke blevet dømt i sagen - en 48-årig kvinde, der fk et år for fusk ved 15 prøver samt to andre tolke, der modtog betingede domme for kun at have medvirket ved få prøver.

LÆS OGSÅ: Hårdtslående bokser vinder årets Vild med dans

LÆS OGSÅ: Her er vinderen af 'Vild med dans 2016'

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Team Danmark-direktør er skuffet over...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx