Af - 26/04-16 13:18; Opdateret: 26/04-16 13:31

Sjælden albino-kænguru løs: Det her må du IKKE gøre, hvis du ser denSjælden albino-kænguru løs: Det her må du IKKE gøre, hvis du ser den

En kænguru med hvid pels og røde øjne hopper rundt i det fri omkring Hornsyld øst for Vejle.

Bildstrecke im Grossformat »

Kænguruen HipHop er blevet landskendt. Han hoppede ud af sin indhegning øst for Vejle fredag, og er nu blevet lidt af en attraktion i området.

- Det er vores kæledyr. Vi har haft ham i fire-fem år og er meget glade for ham. Vores børn døbte ham HipHop. Vi vil meget gerne have ham tilbage, siger Linda Kjerkegaard, der er indehaver af slagteriet Bjerre Kød.

Ifølge Linda Kjerkegaard er HipHop ikke farlig, og han er vant til mennesker og biler. Derfor skal man tage det roligt, hvis man ser ham. Men man skal ikke forsøge selv at indfange ham.

- Man skal ikke jage ham eller sende hunde efter ham. Men vi vil meget gerne have at folk ringer, hvis de ser ham, så vi hele tiden kender hans lokation.

Stadig en abe på fri fod: - Den er lidt provokerende
Stadig en abe på fri fod: - Den er lidt provokerende

Lige nu er udfordringen at HipHop hygger sig i en terræn med meget åbne marker og skov. Derfor håber familien på, at han på et tidspunkt bevæger sig ind i et beboelsesområde, hvor det er lettere at indfange ham.

Linda Kjerkegaard har løbende fået meldinger, og tilsyneladende har HipHop det godt.

Leif Nielsen er en af de, som stødte på HipHop. Han vidste ikke, at kænguruen var sluppet løs, så han spærrede øjnene ekstra op.

- Vi kom kørende, og selvfølgelig stoppede vi op for at tage et billede. Det er jo ikke hver dag man ser en kænguru, siger Leif Nielsen til metroxpress.

Zooejer vil lokke undslupne aber ind i bur med livretter
Zooejer vil lokke undslupne aber ind i bur med livretter

Det er ikke første gang i år, at danskerne har kunnet støde på uvante og eksotiske dyr i naturen.

9. april stak fire berberaber af fra Munkholm Zoo på Djursland. Efter 10 dage i frihed blev den sidste af dem fanget igen 19. april.

Så godt gik det ikke for den berberabe, der i slutningen af januar stak af fra Blåvand Zoo. Godt en måned senere blev den fundet død omkring en kilometer fra den zoologiske have, formentlig kørt ned af en bil.


LÆS OGSÅ: Bliver du let hidsig? Så kan det skyldes en hjerneparasit

LÆS OGSÅ: Hund eller kat? Nu er diskussionen afgjort

LÆS OGSÅ: Dreng har det sødeste fødselsdagsønske: Derfor ønskede han sig kun dyrefoder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx