Af Ritzau - 07/03-16 18:05; Opdateret: 07/03-16 18:34

Movia i massiv modvind på Facebook: - Klamt!Movia i massiv modvind på Facebook: - Klamt!

Borgere raser på de sociale medier, efter at en række af Movias busser kører rundt med reklame fra den yderste højrefløj.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik dig igennem galleriet herover for at se nogle af de mange hadefulde kommentarer, kunderne har sendt i Movias retning.

Fire af Movias busser er blevet udstyret med en reklame fra det højrenationale Danskernes Parti, og det har fået hundredvis af borgere til at protestere på blandt andet Facebook.

Mange brugere kalder det forkert, at selskabet reklamerer for det, de kalder et nazistisk parti, men også kritisabelt, at det sker kun et år efter, at Movia valgte at fjerne busannoncer om at boykotte israelske bosættervarer, der var indrykket af Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Det skete dengang med henvisning til, at nogle borgere følte sig stødt og uvelkomne i Movias busser med det antibosætterbudskabet på busserne.

Ballade om busreklame: Har denne kvinde brug for en fedtsugning?
Ballade om busreklame: Har denne kvinde brug for en fedtsugning?

Movia siger dog, at man har "nøje overvejet, om reklamerne kan vises på busserne i henhold til vores reklameregler", men da de ifølge dem selv generelt tillader politiske reklamer, mener de ikke, at der er noget i vejen for at reklamere for partiet, skriver de på Facebook.

- Vi har forståelse for, at nogen finder en reklame for Danskernes Parti ubehagelig, ligesom det kan være tilfældet med reklamer for andre partier.

Den forbudte busreklame er kommet til Aarhus
Den forbudte busreklame er kommet til Aarhus

- Movia kan imidlertid ikke med hjemmel i vores reklameregler afvise en reklame for Danskernes Parti, da vi generelt tillader reklamer for politiske partier, og reklamen ikke i sig selv er ulovlig, lyder det.

Vedrørende reklame for Danskerens PartiI øjeblikket er der på fire af Movias busser monteret en reklame for Danskernes...

Posted by Movia on Monday, 7 March 2016

Ifølge Avisen.dk oplyser presserådgiveren fra Movia yderligere, at selskabet ikke tjener noget på at reklamere for Danskernes Parti, da reklameindtægterne går til de operatører, som står for driften af busserne.

Israelske lobbyister stod bag klagestorm mod busreklame
Israelske lobbyister stod bag klagestorm mod busreklame

Movia har kontaktet operatøren, der kører med reklamerne på busserne.

- Movia har kontaktet den berørte operatør, Arriva, og gjort opmærksom på, at Movia ikke har hjemmel til at sige nej til reklamen, skriver Movia til Avisen.dk.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Efter Monte Carlo-stunt: DR kræver busreklame pillet ned

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx