Af - 10/06-15 11:11

Festivaler udsolgt: Pas på griske billetfuskereFestivaler udsolgt: Pas på griske billetfuskere

Hvert år bliver der solgt falske billetter til Danmarks populære festivaler. - Pas på, lyder det fra arrangørerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Både SmukFest, NorthSide, Roskilde Festival melder udsolgt. Det betyder ikke kun god indtjening for festivalerne. Billetfuskere får også bedre mulighed for at afsætte deres falske billetter.

Hvert år oplever festivalerne, at gæster må vende snuden hjemad, fordi de står med en falsk billet ved indgangsporten. Det oplevede 25-årige Anne-Sofie Madsen på Roskilde Festival i 2013.

Hun købte en partout-billet til 1500 kr. og var ikke mistænksom, da Roskilde Festival endnu ikke var udsolgt det år.

- Jeg sms'ede og mødtes med ham. Han var en helt almindelig fyr i midten af tyverne og virkede super fin. Han sagde, at hun skulle på ferie med kæresten i stedet - og jeg tænkte, at det var smart for os begge, at jeg købte den, siger Anne-Sofie Madsen.

Har du - eller en du kender - stået med en falsk billet, vil vi gerne høre fra dig. Du kan skrive til mgr@mx.dk

Det var først, da hun stod i indgangen og blev afvist, at det gik op for hende, at billetten ikke var ægte.

- Jeg tænkte bare 'fuck - noget lort' og ringede med det samme til ham, jeg havde købt den af - men selvfølgelig virkede nummeret ikke mere, forklarer hun, og derfor var pengene spildt.


Både NorthSide, Roskilde Festival og SmukFest bekræfter, at der hvert år er billetsvindlere på spil - og de er opmærksomme på problemet. De opfordrer alle gæster til kun at købe gennem de autoriserede billetsalg.

- Vi fraråder, at man køber ad anden vej. Risikoen er for stor. Der kommer nogle hvert år, der i god tro har købt en forfalsket billet, lyder det fra Christina Bilde, Talskvinde Roskilde Festival.

På billetsiden viagogo kan man lige nu finde billeter til overpris til festivalerne. For eksempel udbydes der en endags-billet til NorthSide for knapt 3000 kr. Normalprisen for en lørdagsbillet er 895 kr.

I år er en del festivaler udsolgt. Men man kan stadig finde billetter på andre måder. På billetsiden viagogo kan man lige nu finde billeter til overpris til festivalerne. For eksempel udbydes der en endags-billet til NorthSide for knapt 3000 kr. Normalprisen for en lørdagsbillet er 895 kr. Viagogo frarådes af alle tre festivaler.

- Det er sindssygt irriterende og ikke mindst ulovligt at sælge billetter til overpris - og vi kan på ingen måde garantere at billetterne er ægte, siger John Fogde, Talsmand ved NorthSide.

TEST: Hvilken øl smager bedst - lunken!
TEST: Hvilken øl smager bedst - lunken!

Hos SmukFest har man ifølge talsmand Poul Martin Bonde dæmmet ned for de falske billeter ved at indføre elektroniske billetter. På den måde får man et chip-armbånd tilsendt - med ens personlige data tilkoblet. Så hvis man køber billetterne af en ven eller bekendt, kan man sikkert flytte data og på den måde sikre, at man får en billet, der er gyldig.

10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler
10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

Prischok: Roskilde blandt verdens 10 dyreste festivaler
Prischok: Roskilde blandt verdens 10 dyreste festivaler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx