Af - 23/05-15 14:31

Drop pinkoden - betal med fingeraftryk eller hjerterytmeDrop pinkoden - betal med fingeraftryk eller hjerterytme

I fremtiden kan du slippe for pinkoder og i stedet bruge fingeraftryk, iris eller hjerterytme til at bevise, at du er dig.

storybild

(Billede: Polfoto/Posselt LÆrke)

Sæt din finger på betalingskortet, så godkender den dig og din betaling, uden du behøver nærme dig dankortterminalen. Det er fremtiden, ifølge beep.tv2.dk.

Mastercard har sammen med med Danske Bank og Zwype netop præsenteret den nye betalingsmetode ved et pressemøde. De nye kort blev testet og betalingen blev gennemført lynhurtigt - nemlig på cirka et sekund.

I første omgang er det dit fingeraftryk, der kan bruges til at identificere dig. Den teknologi forventes at være klar inden for et år. Men det stopper ikke der. Inden for en kort årrække, vil vi se iris-, ansigts- og stemmegenkendelse og endda registrering af hjerteslag, skriver beep.tv2.dk.

Og der er mange nye betalingsmetoder på vej. Fredag oplyste Rema 1000, at de fra 1. juli vil modtage MobilePay i alle landets butikker. Og Danske bank udbyder nu et betalingskort, hvor du helt slipper for at skulle verificeres på betalinger op til 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Martins Dankort blev lænset: 20 minutter kostede 8.000 kroner

LÆS OGSÅ: Mobilepay får vild opdatering: Scan, klik, køb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx