Af SEBASTIAN BJERRING JENSEN - 11/05-17 17:28

Ekspert i chok over cola-René: 'Det er jo et decideret misbrug'Ekspert i chok over cola-René: 'Det er jo et decideret misbrug'

Kender du en, der elsker Cola mere end René.

storybild

De fleste af os sætter pris på en iskold cola, når den danske sommervarme har gjort os godt tørstige.

Den tørst efter colaer er dog ingenting, når man sammenligner med 53-årige René Schmidts uovertrufne lyst til det brune sukkervand. Intet mindre end syv liter cola ryger dagligt ned i gabet på den nordfynske mand, der i denne uge pantede Coca-Cola-flasker for himmelske 9.628 kroner i den lokale Meny.

BT delte den oprindelige historie om Renés colaforbrug på Facebook
, og der bekymrede flere sig om 'colaholikerens' helbred med de mange koffeinholdige læskedrikke. Det samme gør træningsekspert Henrik Duer, der har hjulpet danskere med at tabe sig i tv-programmet 'Ekstremt Fed':

»Syv liter om dagen? Det er jo et decideret afhængighedsforhold - folk drikker ikke engang syv liter vand. Det er usundt på flere niveauer, og han øger helt bestemt risikoen for overvægt,« siger Henrik Duer til MX.

Pepsi bedre end rivalen: Øgede omsætning i første kvartal
Pepsi bedre end rivalen: Øgede omsætning i første kvartal

René Schmidt vurderer, at han bruger omkring 65.000 kroner om året på læskedrikken. Det er en særdeles dyr pris at betale, når konsekvensen er, at han slår sig selv ihjel, fortæller Henrik Duer:

»Han øger risikoen for en tidlig død. Mere specifikt øger alt den cola risikoen for hjertekarsygdomme, sukkersyge og gigtsygdomme.«

Og så har vi slet ikke snakket om koffeinen i den brusende drik:

»Han får meget koffein, og det kan give hjertebanken, forhøjet blodtryk og en meget dårlig søvn. Jeg kunne godt tænke mig at se, hvad der sker, hvis man fjernede Coca-Cola fra ham en dag. Jeg tror, at han ville opføre sig som en gal mand, fordi han er så afhængig,« siger Henrik Duer.

Vild ændring: Coca Cola lancerer nye størrelser i Danmark
Vild ændring: Coca Cola lancerer nye størrelser i Danmark

Det er ikke til at vide, om René Schmidt bekymrer sig om colaernes indflydelse på helbredet. Det er dog helt sikkert, at han har en anden mærkesag lige nu. René Schmidt vil nemlig hjertens gerne have et decideret Coca-Cola-køleskab, fordi han er den bedste privatkunde, sodavandsproducenten har.

Carlsberg har dog måttet give deres gode kunde et nedslående svar, for de ejer slet ikke de køleskabe, som den 53-årige mand ønsker sig så meget. Derfor kan de ikke tilbyde ham et. Endnu i hvert fald.

LÆS OGSÅ: Coca Cola udkommer med en ny variant i Danmark

LÆS OGSÅ: 5 smarte ting, du kan gøre med sodavand - udover at drikke det

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny milliardfond vokset ud af...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx