Af - 26/05-14 10:07; Opdateret: 26/05-14 10:25

Mor: Facebook er et talerør til min afdøde sønMor: Facebook er et talerør til min afdøde søn

Gitte Ahlburg mistede for tre år siden sin søn, Thomas. Lige siden har hun haft en mindesside for ham på Facebook. Den hjælper hende gennem en uhelbredelig sorg.

storybild

Gitte Ahlburg mistede for tre år siden sin søn, Thomas. Lige siden har hun haft en mindesside for ham på Facebook. Den hjælper hende gennem en uhelbredelig sorg. Billedet her viser sønnens grav med farens grav ved siden af. (Billede: Gitte Ahlburg)

Søndag den 19. september 2010 døde 27-årige Thomas Ahlburg af akut sukkersyge. Dagen efter lavede Thomas' venner siden R.I.P Thomas Ahlburg på Facebook.

Flere holder deres afdøde børn i live på Facebook
Flere holder deres afdøde børn i live på Facebook

Mindessiden har nu eksisteret i mere end tre år og bliver i dag administreret af Thomas' mor, Gitte Ahlburg.

For hende er Facebook-siden et led i den uhelbredelige sorg, der følger med at miste et barn:

- Jeg ved, at Thomas er derude et sted. Det er bare ikke længere her hos mig. Men den er vel et slags talerør mellem mig og min afdøde søn, siger Gitte Ahlburg til metroxpress.

Thomas lytter med derude
Hun fortæller, at siden på et eller andet plan gør det muligt for hende at holde sin søn kunstigt i live. Men det er okay, siger hun. For så lever håbet videre. Håbet om, at sønnen lytter med derude:

- Man klynger sig jo hele tiden til håbet om, at Thomas ser de ting, man skriver, og det tror jeg også, han gør, siger Gitte Ahlburg og understreger samtidig, at hun på ingen måde er religiøs.

- Der er intet religiøst i det, men jeg tror virkelig på, at Thomas' sjæl lever videre et sted derude.

Ikke bange for at sidde fast

Gitte er ikke bange for, at hun med Facebook-siden og den konstante påmindelse om sin søns død for tre og et halvt år siden kommer til at sidde fast i sin sorg.

- Nej, sådan tænker jeg ikke på det. Jeg tænker udelukkende på det positivt, og jeg kan mærke, at jeg har det bedre, hver gang jeg har skrevet noget derinde, understreger Gitte og aflsører samtidig, at det hver gang koster en tåre.

Den 26. februar i år mistede Gittes mand og Thomas' far livet til cancer igennem to års kamp. Hertil skrev Gitte på sønnens mindesside:

- Thomas - pas godt på din far og vis ham til rette.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx