Af - 24/05-15 09:28

Eksperter enige: Thorning udskriver valg i næste ugeEksperter enige: Thorning udskriver valg i næste uge

Politiske eksperter og internationalt nyhedsbureau er enige: Nu kommer valget.

storybild

Thorning ved valgsejren i 2011. Kan hun gøre det igen? (Billede: Polfoto)

Hvis statsministeren skal udskrive valg inden sommerferien, skal det formentlig ske i næste uge. Og skal man tro en række fremtrædende politiske eksperter, så er det præcis, hvad der kommer til at ske.

DR's politiske analytiker og vært på 'Bag Borgen' Ask Rostrup forklarer i en netop offentliggjort analyse, at valget er lige på trapperne.

- For første gang kunne man opleve, at alle kilder med en vis indsigt i regeringens indre liv, havde samme forventning, samme analyse og samme konklusion, skriver Rostrup om den forgangne uge på Christiansborg.

Han fortæller om en intens stemning blandt højtstående politikere og rådgivere, som han ikke tidligere har oplevet.

- Selv talte jeg torsdag og fredag med seks forskellige ministre fra begge regeringspartier og en stribe rådgivere - alle samtaler havde samme budskab: Valget udskrives i denne uge, sandsynligvis til den 16. juni, skriver han Ask Rostrup.

V og DF: Skærm forsvarsindustri mod udenlandsk konkurrence
V og DF: Skærm forsvarsindustri mod udenlandsk konkurrence

Hans DR-kollega Jens Ringberg er enig:


Christine Cordsen, JP's politiske redaktør siger til JP TV, at rygterne om et valg er taget til i styrke og peger ligesom Ask Rostrup på, at mange ting peger i retning af et valg inden sommerferien.

- Jeg tror mest på, at det bliver udskrevet i næste uge. (...) De har lagt alt til rette til at gøre det nu, siger hun og peger blandt andet på, at Thornings stigende popularitet er en stor motivation til at udskrive valget nu frem for at vente.- Der er jo en eller anden fremdrift hos hende og hos socialdemokraterne, og hendes personlige tal er stadigvæk stigende. (...) Det gælder om at ramme sådan en bølge, mens den er på vej op. Er det der stadigvæk om to og en halv måned? Det er simpelthen en chance at tage, siger Cordsen til JP TV.

Venstre-vælgere vil have en Løkke-regering med DF
Venstre-vælgere vil have en Løkke-regering med DF

Elisabeth Svane, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, har også noteret sig, at der er kommet ekstra sving i valgrygterne:

- Meget taler for valg næste uge, siger hun til JP TV og fortæller samme historie som Ask Rostrup fra Christiansborgs gange:

- De valgrygter er så tykke nu, som jeg ikke synes, de har været i meget lang tid.

Kendte har gode odds i dansk politik
Kendte har gode odds i dansk politik

Det international nyhedsbureau Reuters tror også på valg. Nyhedsbureauet henviser til 'kilder tæt på statsministeren' og skriver, at Thorning 'sandsynligvis' vil udskrive valg i næste uge.

Er du træt af hele tiden at skulle læse om, hvad kommentatorer mener at vide i forhold til, hvornår der kommer valg, så kan du jo altid holde dig opdateret på hjemmesiden erdervalg.dk.

Venstre afviser kalkunjagt på Thorning
Venstre afviser kalkunjagt på Thorning

LÆS OGSÅ: S: Valget tæller - målinger går op og ned

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Det viser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx