Af Ritzau - 06/12-16 19:53; Opdateret: 06/12-16 21:04

Politiet mangler pistol brugt til at skyde betjentPolitiet mangler pistol brugt til at skyde betjent

Politiet leder efter en kaliber 22 pistol. Våbnet er formentlig stjålet fra en skytteklub.

storybild

Efter at en 43-årig betjent tirsdag morgen blev skudt i hovedet ved politigården i Albertslund, var politiet i højt beredskab omkring bygningen. 30-40 minutter efter anholdt betjente en formodet gerningsmand i Taastrup. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest)

Den pistol, som blev brugt til at skyde en 43-årig politimand i hovedet ved politigården i Albertslund tirsdag morgen, er endnu ikke fundet.

Det oplyste efterforskningsleder, politiinspektør Svend Foldager på en pressebriefing i Albertslund tirsdag aften.

Betjenten blev skudt med en kaliber 22 pistol, som politiet leder efter.

Der er formentlig tale om et våben, der blev stjålet fra Rødovre Skytteforening mandag, og som skytteforeningen meldte stjålet til politiet mandag aften.

Den 43-årige betjent var tirsdag aften i kritisk tilstand.

Betjenten, der er hundefører, stod og ordnede noget på en rampe ved politigården, da en person sneg sig ind på ham bagfra og skød på tre-fire meters afstand. Skuddet faldt klokken 8.20.

Efter at have skudt løb gerningsmanden fra stedet mod vest, fortalte Svend Foldager.

Politiet anholdt klokken 8.56 en 26-årig mand fra Glostrup, som menes at være gerningsmanden. Han er nu sigtet for drabsforsøg, og vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Anholdelsen fandt sted på hjørnet af Roskildevej og Husby Allé i Taastrup.

Den rute, som den formodede gerningsmand menes at have taget på sin flugt fra politigården, er blevet gennemsøgt, uden at våbnet er fundet.

- Men det er ikke helt klart, hvad vej han løb, og der er et stort grønt areal mellem Albertslund og Taastrup, hvor våbnet kan være, siger Svend Foldager.

Politiet havde hurtigt den 26-årige i kikkerten, fordi skytteforeningen rettede opmærksomheden på ham, da den meldte våbnet savnet.

Foreningen mistænkte den unge mand for at have stjålet det, og et medlem havde været ude hos ham uden at træffe ham hjemme.

Det var på grund af skytteforeningens oplysninger om manden, at politiet 20 minutter efter skyderiet kunne sætte en aflytning op på hans mobiltelefon og følge hans flugtrute, oplyste Svend Foldager.

Politiet tog ikke selv ud til den 26-årige efter at have modtaget anmeldelsen om det stjålne våben mandag aften. Skytteforeningen havde oplyst, at manden ikke var hjemme, og at han i øvrigt virkede rolig.

Derfor var vagtchefens vurdering var, at det kunne vente til tirsdag.

- Det ligner rigtig, rigtig mange beslutninger, som politiet træffer hele tiden. Vi laver vurderinger døgnet rundt, men vi ville alle ønske, at der var sket noget andet, siger Svend Foldager.

Politiet meldte tidligt tirsdag ud, at den 26-årige var kendt af politiet inden skudepisoden. Han gik for fire år siden ind på politigården og truede med en hardball pistol, fortalte Svend Foldager.

Det er ifølge efterforskningslederen for tidligt at sige noget om motivet til skuddet mod den 43-årige politimand. Men han er efter al sandsynlighed et tilfældigt offer.

- Det er et rent tilfælde, at det er netop den person. Det var umuligt at forudse, at han skulle være der på det tidspunkt, siger Foldager.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Neymar til Madrid? Nu sætter Ronaldo...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx