Af - 26/06-17 08:37

Raser over curling-forældre til unge på Roskilde Festival: - De skader deres børnRaser over curling-forældre til unge på Roskilde Festival: - De skader deres børn

Debattør Suaznne Bjerrehuus mener, det bliver for meget, når forældre til unge på Roskilde Festival blander sig i forholdene.

storybild

Suzanne Bjerrehuus, forfatter, foredragsholder, debattør og tidl. tv-vært. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

Roskilde Festival er skudt i gang, og tusindvis af festglade teenagere har indtaget Dyrskuepladsen med telte, øl og klapstole.

Men mange forældre er bekymrede for deres små poder, og de har henvendt sig til festivalen via Facebook, hvor de eksempelvis klager over, at deres børn ikke har kunnet finde en plads at campere på.

Forældre i flæng klager til Roskilde: ‘Min datter fryser’
Forældre i flæng klager til Roskilde: ‘Min datter fryser’

‘Hvad sker der lige for jer Roskilde. Vores unge mennesker har ligget i kø i flere dagen og går stadigvæk rundt her kl 22.30 og leder efter pladser at ligge på (...) Det er deres første tur på Roskilde og de er tæt på at miste modet,’ skriver en forælder eksempelvis.

‘Mange unge mennesker, incl. min datter, har ligget i kø i 24 timer inden start kl 16 i dag. De løber som alle andre, finder et sted at campere, for herefter at blive forvist sammen med 500 andre fra området, grundet brandsikkerhed. Ingen skiltning overhovedet. Nu har de intet sted at være (...) De er våde og frysende og det er bare ikke i orden!,’ lyder det fra en anden.

Rapper aflyser Roskilde-koncert: Her er afløseren
Rapper aflyser Roskilde-koncert: Her er afløseren

Festivalens talskvinde, Christina Bilde, oplyser, at det er en stigende tendens, at forældre klager på børnenes vegne.

»Vi ser det mere, end vi gjorde det for fem-ti år siden, at man som forælder forsøger at gå ind og afhjælpe, hvad ens barn eller unge oplever. Vi ser også, at de unge hos os beder om hjælp til ting, som de før i tiden klarede selv,« siger Christina Bilde, til DR's hjemmeside.

Forfatter, foredragsholder og debattør Suzanne Bjerrehuus kommer nu med en hård kritik af de såkaldte ‘curlingforældre’, der pakker ungerne ind i vat.

Så er Roskilde i gang - se med fra pladsen her
Så er Roskilde i gang - se med fra pladsen her

»Jeg kan godt forstå, at man gerne vil feje alle stenene væk foran børnene, men man må lade være med at give efter for den følelse. Ellers lærer de aldrig at klare sig selv,« siger Suzanne Bjerrehuus.

Hendes eget barnebarn, Oscar Bjerrehuus, er på Roskilde Festival for første gang sammen med en flok gymnasiekammerater, og hun ser det som en god ‘prøve’ for ham:

»Når de først er dernede, så må de selv finde teltpladser. De er jo trods alt ikke sendt til et afrikansk land. Det er en udmærket prøve for dem at være på festival, og hvis de bliver pissevåde i nat, så er det et skulderklap.«

Roskilde Festival er udsolgt - sådan kommer du GRATIS med
Roskilde Festival er udsolgt - sådan kommer du GRATIS med

Generelt er Suzanne Bjerrehuus modstander af, at man som forældre hjælper børnene så meget, at de ikke selv lærer at tage ansvar:

»Der er ikke noget værre end curlingforældre, der sidder og skriver ansøgninger på vegne af børnene eller sender penge til dem. De skader deres børn ved at umyndiggøre dem. Børnene skal gøre deres egne erfaringer.«

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx