Af - 18/02-14 19:47; Opdateret: 18/02-14 20:36

Efter Thornings mundkurv: S-profil spreder ny mistankeEfter Thornings mundkurv: S-profil spreder ny mistanke

Thorning sagde efter dagens gruppemøde om Den Hemmelige Socialdemokrat, at partiet nu lægger sagen bag sig. Men socialdemokrat indsnævrer nu sin mistanke til konkrete medlemmer af folketingsgruppen.

storybild

Tonedøv? Nu lægger vi Den Hemmelige Socialdemokrat bag os, fastslog partiformand og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter dagens gruppemøde, hvor den anonyme S-forfatter blev diskuteret heftigt. Nærmest simultant gik erhvervs- og vækstordfører Benny Engelbrech ud fra gruppemødet og konkretiserede som den første socialdemokrat sin mistanke om, hvem der har skrevet bogen. (Billede: polfoto/arkiv)

Flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer - blandt andre forhenværende justitsminister Morten Bødskov - har i den forgangne uge offentligt mere end antydet, at de har en ualmindelig god fornemmelse af, hvem der gemmer sig bag titelbladet på bogen 'Den Hemmelige Socialdemokrat'.

S vil sætte punktum i bog-sag
S vil sætte punktum i bog-sag

Indtil nu har ingen fra socialdemokraternes folketingsgruppe dog villet konkretisere deres mistanker. Men efter dagens gruppemøde - hvor S-ledelsen ellers gjorde det klart, at det ikke gavner nogen og især ikke S at fortsætte detektiv-arbejdet i offentligheden – følte erhvervs- og vækstordfører Benny Engelbrecht sig kaldet til at indsnævre kredsen af mistænkte.

- Jeg har min mistanke om, hvem der har skrevet den bog. Men jeg kunne ikke konfrontere personen i dag, da vedkommende ikke var til stede under mødet, sagde Benny Engelbrecht ifølge Politiken efter gruppemødet.

Million-aflønning til S-forfatter holdes hemmelig
Million-aflønning til S-forfatter holdes hemmelig

Engelbrecht bekræfter over for mx.dk, at han er citeret korrekt. Det betyder, at han indsnævrer kredsen af mistænkte til fem socialdemokrater.

Det drejer sig om: Finansminister Bjarne Corydon, transportordfører Rasmus Prehn, kommunalordfører Simon Kollerup, kulturordfører Troels Ravn og udenrigsordfører John Dyrby Paulsen, som ikke var til stede på gruppemødet.

Dolph vil flække den 'hemmelige' socialdemokrat med kølle
Dolph vil flække den 'hemmelige' socialdemokrat med kølle

Engelbrecht ønsker ikke at uddybe sin mistanke over for mx.dk. Men gået på klingen indsnævrer han kredsen af mistænkte til fire.

- Finansminister Bjarne Corydon er blandt de fem. Tror du, han ville skrive sådan en bog?

- Det har jeg ingen grund til at tro, men jeg har ikke yderligere kommentarer til den sag, svarer Engelbrecht.

- Er det blevet indskærpet over for dig af gruppeledelsen, at ideen med gruppemødet blandt andet var at lukke debatten om Den Hemmelige Socialdemokrat ned, og at du med din udtalelse netop er med til at holde debatten i live?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til den sag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner overrasker med...
bt.dk
Se billederne: Legendarisk hotel...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx