Af - 24/03-14 13:24

IC4-togene slukker for dit mobilsignalIC4-togene slukker for dit mobilsignal

I 25 år er danskerne blevet afbrudt, når de har brugt mobilen i toget. IC4-togene vil nu helt slukke for forbindelsen, siger teleselskaberne.

storybild

Berømte og berygtede - IC-4-togene er ikke gode for dit mobilsignal. (Billede: Polfoto)

»Hallo, er du der? Ringer, når toget er fremme. Pis.«

‘Siden kan ikke vises.’

Selv om der er sket en del teknologiske revolutioner i de sidste 25 år, hvor mobilen er blevet hvermandseje, bliver togpassagerer stadig afbrudt – uafbrudt.

Men snart kan man slippe helt for afbrydelser. For i IC4-togene, som nu for alvor udbredes, kan det være vanskeligt overhovedet at få adgang til at tale og surfe.

»Det er imponerende, at det eneste, DSB har gjort ved problemet, er at bestille IC4-tog, som er konstrueret til effektivt at isolere kunderne fra omverden,« siger en sarkastisk Jakob Willer, direktør i teleselskabernes organisation TI til metroxpress.

»Hverken vi eller andre selskaber kan få signaler ind i IC4-togene. Det er endnu sværere end at få dem ind i IC3,« siger Telenors netværksdirektør, Richard Stigaard.

Imidlertid findes der en løsning; ‘repeatere’, som henter signalet fra IC3- og IC4-togenes ydersider og ind i kupeerne.

De kunne på få måneder installeres i samtlige tog og nedbringe antallet af afbrydelser.

Men DSB og teleskaberne kan ikke blive enige om at få det gjort, og tilbage sidder kunderne med en sløj forbindelse.

»Der er jo en løsning. Vi har i årevis været parate til at underskrive aftalen, men DSB vil ikke. Vi er dybt forundrede,« siger Willer, som har bedt transportministeren om hjælp.

DSB’s kommunikationsdirektør, Lars Kaspersen, siger, at han ikke har behov for at diskutere, om man for mere 10 år siden skulle have bygget andre tog (end IC4, red.). Han siger, at det er teleindustrien, der nøler.

»Vi har gentagne gange bedt industrien om et dækningskort over signalet ved jernbanen i Danmark. Så ved vi, om det svarer sig at investere et trecifret millionbeløb på repeatere i alle tog. De må smøge ærmerne op,« opfordrer han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx