Af Maria Christine Madsen - 11/12-17 11:08

Medlem af Levakovic-familien sendt ud af landet i al hemmelighedMedlem af Levakovic-familien sendt ud af landet i al hemmelighed

Et af medlemmerne af den berygtede Levakovic-klan er i al hemmelighed blevet sendt ud af Danmark.

storybild

ARKIVFOTO af Jura Levakovic.

Det drejer sig om Jura Levakovic, der sidste år blev idømt sin fjerde udvisningsdom. Det skriver Ekstra Bladet.

Jura Levakovic, der blev et kendt ansigt efter TV 2-dokumentaren 'Sigøjnerbossen og hans berygtede familie', som især havde hans onkel - Gimi Levakovic - som omdrejningspunkt, befinder sig nu i Kroatien, hvor familien har rødder.

Det fortæller hans advokat, Gert Dyrn.

»Han er blevet ledsaget derned af dansk politi, der så har overleveret ham til de kroatiske myndigheder, hvorefter han er blevet løsladt. Så nu er han 'kroat' og underlagt det kroatiske system, siger han til Ekstra Bladet.

ARKIVFOTO af Jura Levakovic.

Sidste år fortalte Gert Dyrn til BT, at Jura Levakovic, der har været kriminel siden sit 8. leveår og har mere end 200 kriminelle forhold på samvittigheden, ikke ville udvises af Danmark.

Efter han i 2013 blev idømt fem års fængsel og udvisning til Kroatien for bestandig for et hjemmerøveri og et bankrøveri, kunne han være blevet udvist for længst, fordi loven siger, at udvisningsdømte kan sendes hjem, når de har afsonet halvdelen af straffen. Men det ville Jura Levakovic ikke.

»Jeg spurgte ham, dengang han havde siddet halv tid, og svaret var: 'Jeg vil ikke ud. Jeg er dansker. Det kan godt være, at Danmark ikke vil kendes ved mig, men jeg har ret til at sidde tiden ud',« sagde Gert Dyrn dengang.

»Han har sin familie her og er rundet af en opvækst i Danmark. Han mangler blot et stykke papir på, at han hører til her. Han har ingen tilknytning til Kroatien og har aldrig været i landet,« fortsatte han.

Jura Levakovic var blot 12 år, da han første gang blev efterlyst i medierne for et groft gaderøveri, og kun et år ældre, da han og hans fætter deltog i gruppevoldtægt af en lettere retarderet kvinde på Gammel Torv i København. Siden fulgte overfald og røverier af butikker, posthuse og banker.

Til Ekstra Bladet har Jura Levakovic tidligere fortalt, at han har tænkt sig at vende tilbage til Danmark - selvom han er udvist for bestandigt.

»Jeg kommer tilbage. Så bliver jeg fanget og sat på et fly, og så tager jeg tilbage igen, og sådan gør jeg, indtil den dag, jeg kradser af,« sagde han sidste år til avisen.

Jura Levakovic er det fjerde medlem af Danmarks mest kriminelle familie, der er blevet udvist.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx