Af Ritzau - 23/11-16 21:21

Forslag på vej om at forbyde rockerborge i boligområderForslag på vej om at forbyde rockerborge i boligområder

Politiet frygter optrapning af bandekonflikt efter de seneste skyderier.

storybild

Skyderiet ved Sticks 'n' sushi i Magasin på Lyngby Hovedgade tirsdag har givet fornyet liv til diskussionen om, hvad man kan gøre for at bremse den igangværende bandekonflikt. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Det skal være slut med rockerborge midt på en villavej med legende børn og snak over hækken, skriver Jyllands-Posten torsdag.

Det seneste skyderi midt i et julemarked og forretningsområde i Lyngby nord for København, hvor en 22-årig mand og en 30-årig kvinde blev ramt af skud, aktualiserer et forslag fra regeringens såkaldte Rockerborg-udvalg om at forbyde bandemedlemmer at samles i større flokke i hinandens private hjem.

Et samlingsforbud, som Justitsministeriet efter planen vil fremlægge i starten af december, skal ifølge centralt placerede kilder kunne udstedes, hvis der over en periode har været problemer med støj, uro og frygt i et område, hvor almindelige borgere bor side om side med bander.

Forslaget kommer på baggrund af frustration i landets kommuner, som har efterlyst effektive redskaber til at holde rockerbander stangen.

Også i politiet er der ifølge Michael Kjeldgaard, chef for Nationalt Efterforskningscenter (NEC), ønsker om flere redskaber.

NEC-chefen kender endnu ikke Rockerborg-udvalgets anbefalinger, men har sine forhåbninger:

- Vi ser i spænding frem til, hvad resultatet bliver. Vi håber selvfølgelig, at det arbejde fører til, at vi får nemmere adgang til de redskaber, som vi ønsker, siger han og nævner "permanent lukning af husene" som eksempel.

Justitsminister Søren Pind (V) vil ikke på forhånd kommentere den længe ventede betænkning om rockerborge.

Men han understreger behovet for nye initiativer for at bremse banderne.

I Rockerborg-udvalget har man været optaget af at afgrænse et kommende samlingsforbud, så det ikke kolliderer med grundlovens bestemmelser om forsamlingsfrihed.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, er ikke et øjeblik bekymret for at begrænse bander og rockergruppers mulighed for at mødes:

- Borgmestrene har skreget på flere muligheder, og det er væsentligt med metoder til systematisk at afvise disse folk, og jeg ser ikke noget grundlovsstridigt i, at man vil begrænse udøverne af organiseret kriminalitet i at mødes med vennerne, siger han til Jyllands-Posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx