Af - 29/01-17 22:20

Skatteminister klar til at offentliggøre rapport om udbyttesagenSkatteminister klar til at offentliggøre rapport om udbyttesagen

Der er dog noget, der er kommet på tværs.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Der er dømt rolleskift i det fortsatte drama om den store, stygge udbyttesag. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er klar til at offentliggøre en 200 sider lang og hidtil hemmeligholdt rapport om myndighedernes håndtering af udbyttesagen, forfattet af statens egen advokat Kammeradvokaten.

Det skriver Politiken mandag.

Som Politiken skrev søndag, giver rapporten et rystende indblik i den manglende kontrol og de rene gætterier, der prægede Skats håndtering af sagen.

Oplysninger, som kan være med til at forklare, hvordan udenlandske kriminelle på få år slap af sted med at lænse den danske statskasse for 12,3 milliarder kroner, uden at der blev grebet ind.

Skattechef truer med pressen: Vil afhøres offentligt
Skattechef truer med pressen: Vil afhøres offentligt

Men selv om skatteministeren er klar til at offentliggøre rapporten og efterkomme ønsket fra flere partier, kan det bare ikke lade sig gøre.

Noget overraskende bliver offentliggørelsen nemlig blokeret af en af de tre skattechefer, der oprindeligt blev udpeget som hovedansvarlige for myndighedernes svigt i udbyttesagen – og sendt hjem på ubestemt tid i efteråret 2015, skriver Politiken mandag.

Blokeringen er opsigtsvækkende, fordi Kammeradvokatens rapport netop frikender de hjemsendte skattechefer og konkluderer, at der ikke er noget grundlag for at trække dem igennem en række tjenstlige forhør.

Men da rapporten omfatter de tre chefers sager, kan den ikke gøres offentlig uden deres udtrykkelige samtykke.

- Jeg ønsker fortsat denne rapport offentliggjort, og skulle den pågældende medarbejder ændre holdning, er vi klar til at offentliggøre redegørelsen hurtigst derefter, siger Karsten Lauritzen til Politiken.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de tre tidligere hjemsendte skattechefer, men ifølge Politikens oplysninger er de ikke enige, når det gælder offentliggørelsen af Kammeradvokatens redegørelse.

Og det indtryk bekræfter formanden for Dansk Told & Skatteforbund, Jørn Rise, der organiserer de nu frikendte skattechefer.

- Det er egentlig meget enkelt; der er tale om en rapport, der er tavshedsbelagt, fordi den omfatter personsager, og derfor må og kan vi ikke sige ja til en offentliggørelse uden et klart samtykke fra de personer, den omfatter – og det samtykke har vi ikke fra alle, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ: Skat godtog vrøvlet forklaring på milliardsvindel

LÆS OGSÅ: Forslag vil give Skat adgang til private hjem uden kendelse

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
10-årige Johanne svækkes dag for dag:...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx