Af Lars Fogt - 13/02-14 12:26

65 forsøgte selvmord på asylcentre65 forsøgte selvmord på asylcentre

Tal fra Justitsministeriet viser, at selvmordsforsøg på asylcentre er steget

storybild

arkivfoto

Godt en ud af 50 af de godt 3.500 beboere på asylcentre i Danmark i 2013 - eller præcis 65 - forsøgte selvmord eller udtrykte selvmordstanker i 2013, viser nye tal fra Justitsministeriet.

Tallet er mere end firedoblet fra de 16, der i 2007 forsøgte at tage sit liv på danske asylcentre eller udtrykte selvmordstanker.

En enkelt på et Røde Kors asylcenter lykkedes med at tage sit liv sidste år - mange måtte efter selvmordsforsøget eller efter offentigt at have udtrykt selvmordstanker indlægges på psykiatriske afdelinger.

- Vi synes tallet for selvmordsforsøg og asylansøgere, der udtrykker selvmordstanker er alt for højt. Vi prøver på alle måder at få det nedbragt ved brug af psykiatere og psykologer, siger Svend Erik Brande, leder af Sundhedsenheden i Røde Kors asylafdeling.

Ifølge ham er antallet af selvmordsforsøg langt højere end gennemsnittet i den danske befolkning. De har haft asylansøgere, der har slugt tabletter, forsøgt at snitte i sig selv, har hængt sig eller offentligt ytret, at de ikke vil leve længere.

- Der er forskellige årsager til selvmordsadfærd - lige fra kærestesorger, til beboere der har fået det første afslag på asyl, og som i desperation udviser selvmordsadfærd. Sådan et afslag får man som oftest efter kort tid i landet. Faktisk er mange af selvmordsforsøgene efter at beboeren kun har været kort tid i landet, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Arsenal-legende: Wenger-stop er en...
bt.dk
Klar FCK-føring: Men masser af...
bt.dk
Chefforhandler med overraskende nyt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx