Af Mads Brandsen - 21/09-17 17:21

Her er Peter Madsens kontroversielle nazi-idolHer er Peter Madsens kontroversielle nazi-idol

Mordanklagede Peter Madsen har en berygtet nazi-videnskabsmand som et af sine store forbilleder.

storybild

(Billede: Bax Lindhardt)

Ubådsejeren Peter Madsen, der sidder varetægtsfængslet, sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall, har haft en årelang fascination af Nazitysklands ledende raketforsker, Wernher von Braun.

Det skriver svenske Kvällsposten på baggrund af et videointerview fra 2014, hvor Peter Madsen omtaler von Braun som 'inspirerende'.

Fascinationen går helt tilbage til Madsens barndom, og på væggen i hans hangar hænger et portræt af den tyske rumfartspionér, der siden blev major i Hitlers SS-korps.

»Von Braun er en kompliceret person, som indeholder gode og onde sider. Med det sagt er han absolut en inspiration,« siger Madsen i videoen om manden, der var medansvarlig for, at der blev anvendt slavearbejdskraft til at bygge V2-raketterne.

Wernher von Braun (sort jakkesæt) med tyske Nazi-officerer.

Wernher von Braun var teknisk chef for udviklingen af V2-raketten fra 1937 til 1945. I slutningen af anden verdenskrig brugte tyskerne det ballistiske missil mod Storbritannien. Efter krigen emigrerede von Braun til USA, hvor han blev en af de vigtigste personer i bestræbelserne på at blive det første land, der fik en mand på månen.

Forfatteren Thomas Djursing, der har skrevet bogen ”Raket-Madsen”, peger på, at Peter Madsen selv opfatter sig som værende i krig, og at han derfor konsekvent bruger krigsudtryk, ligesom han går i militæroveralls.

Peter Madsen sidder indtil videre varetægtsfængslet til 5. oktober.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vej blev spærret i timevis efter...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
Mand fundet skudt: Nu har politiet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx