Af Benjamin Krogh - 29/10-15 10:53; Opdateret: 29/10-15 11:30

TOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til julTOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til jul

Elektronik til håndleddet ligger højt på listen over, hvad mange mænd ønsker sig juleaften. Kvinderne ønsker sig gavekort.

Bildstrecke im Grossformat »

Se hvad der er øverst på henholdvis kvinder og mænds ønskelister. Kilde: Pricerunner.dk

Apple, TomTom og Samsung er bare nogle af de store navne, der forsøger at kurtisere mændenes håndled med avanceret elektronik.

Det såkaldte smartwatch er den moderne udgave af armbåndsuret, og urene er ligesom løbeure og andre kropsfikserede dimser tilsyneladende i høj kurs hos de danske mænd.

Prissamligningssiden PriceRunner har spurgt danskerne, hvad de ønsker sig til jul, og her svarer mange mænd, at de ønsker sig løbeure, smartwatches og de såkaldt actionkameraer.

Besøg de svenska gutter och flickor: Seks trendy hoteller i Gøteborg
Besøg de svenska gutter och flickor: Seks trendy hoteller i Gøteborg

Alle har dimserne det til fælles, at du spænder dem fast på kroppen. Man kalder dem også "wearables", altså teknologi man bærer på kroppen.

I modsætning til de seneste år er mobiltelefonen dumpet godt ned ad ønskelisten til fordel for den kropsfikserede elektronik.

Og det stemmer meget godt overens med tidsånden, at det er, hvad mange ønsker sig, forklarer projektleder hos test- og analyseafdelingen i Forbrugerrådet Tænk, Mikkel William Nielsen.

- De sundhedsrelaterede it-produkter vinder frem, og i de kommende år forventes markedet for wearables ifølge analytikere at eksplodere og blive et milliardmarked, siger han.

Nyd dine sensommerdage i Nordjylland
Nyd dine sensommerdage i Nordjylland

Ifølge undersøgelsen Swiss Watch Industry Study 2015, som Deloitte i Schweiz har udarbejdet, forventer seks ud af 10 kinesere at købe et smartwatch i løbet af de næste 12 måneder.

Vi vil nemlig gerne måle os selv og dokumentere vores bedrifter på de sociale medier, når vi har cyklet eller løbet en tur, siger Mikkel William Nielsen fra Forbrugerrådet Tænk. I hvert fald i øjeblikket.

- Der har været nogle undersøgelser, som viser, at vi hurtigt bliver trætte af fitness wearables. Det er måske lidt det samme, som når vi køber et abonnement til fitnesscentret i januar, men efter et par måneder så ender vi alligevel på sofaen. Intentionerne er gode, men du skal stadig gøre det hårde arbejde. Du kan ikke købe dig til en sundere livsstil med et stykke elektronik, siger Mikkel William Nielsen.

Her er fem Festuge-ting du kan lave i dag
Her er fem Festuge-ting du kan lave i dag

Smartwatch og løbeure topper da heller ikke listen over ønsker, men må nøjes med henholdsvis syvende- og sjettepladsen. Det største ønske hos mændene er en tablet eller en bærbar computer.

Kvinderne er ifølge Pricerunners undersøgelse slet ikke så teknologifokuserede, når man går dem på klingen om deres juleønsker. De vil hellere have gavekort, tøj og parfume.

PriceRunner foretager hvert år en undersøgelse af, hvad danskerne ønsker sig til jul. Undersøgelsen er ifølge Pricerunner baseret på svar fra brugerne af www.pricerunner.dk, og i år har mere end 4.500 deltaget i undersøgelsen.

Se listerne i galleriet over artiklen.

/ritzau/FOKUS

LÆS OGSÅ: TV: Knalder de i prøverummet?

LÆS OGSÅ: REJSER: Rockende og rullende på rejse mod Oslo

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx