Af - 09/06-17 17:48

Livsfarlig trend: Ukendte gerningsmænd løsnede Martins bildækLivsfarlig trend: Ukendte gerningsmænd løsnede Martins bildæk

- Det er så sygt, siger en chokeret Martin Ottesen.

storybild

Martin Ottesen havde nær mistet sit ene forhjul på en køretur i sidste uge. En eller flere ukendte gerningsmænd har tilsyneladende løsnet hjulboltene i al ubemærkethed, og sagen er nu meldt til politiet. Foto: Berlingske Media.

Da Martin Ottesens bil forleden begyndte at ryste og sige mærkelige lyde, troede han, der var gået noget galt, da han for nylig skiftede fra vinter- til sommerdæk. Det viste sig dog hurtigt, at han havde været udsat for en grovkornet form for hærværk.

Den seneste tid har der været flere eksempler på bilister, der har fået løsnet hjulboltene på deres dæk, så hjulet er faldet af eller har været lige ved det.

Én af dem er Martin Ottesen fra København.

Han er ansat som Client Director i BTMX Partner LAB, hvor han arbejder med annoncesalg. Sidste fredag skulle han og en kollega til møde i Brøndby, men køreturen tilbage til København udviklede sig dramatisk.

- På vej derud havde jeg bemærket en mislyd, og jeg fortalte min kollega, at jeg lige havde fået skiftet til sommerdæk. For en sikkerhedsskyld ringede jeg til mit værksted og bestilte en tid for at få det tjekket.

Sådan får du dine bildæk til at holde længere
Sådan får du dine bildæk til at holde længere

Men det, Martin Ottesen troede var en banal fejl på værkstedet, viste sig snart at være meget mere alvorligt, da de to kolleger satte næsen hjemad igen.

- Pludselig begyndte det at larme, og det rystede helt vildt i hele bilen. Vi holdt ind ved et kryds ved Damhussøen (ved Vanløse og Rødovre vest for København, red.), da en mand i en bil ved siden af dyttede. Jeg rullede vinduet ned, og han fortalte, at mit venstre forhjul var ved at falde af, fortæller Martin Ottesen, der først var irriteret ved udsigten til at få sin pinseferie spoleret.

Tæt på stedet, hvor han holdt, lå et værksted, hvorfra en venlig mekaniker gik med over og tjekkede bilen. Her gik det op for ham, at der kun var en enkelt bolt tilbage på venstre forhjul. Det var en såkaldt låsebolt, som det kræver specialværktøj at løsne. Martin Ottesen havde læst om lignende sager, hvor bilister og cyklister havde fået løsnet skruer og bolte på deres hjul. Det overbeviste ham om, at der ikke var tale om et kiks fra mekanikerens side, men derimod alvorlig hærværk, og det gør ham vred.

- En pyroman sætter ild til ting for at se på det, mens det sker. Her er der nogle, der har forsøgt at skade mig, uden at vide, hvem jeg er, eller hvad der sker.

Til alt held var turen fra København til Brøndby og tilbage igen kort og foregik med lav hastighed. Martin Ottesen tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis hjulet var begyndt at falde af, mens han kørte på motorvejen.

Politiet sender foto ud for at advare alle: 'Det her er en livsfarlig cocktail'
Politiet sender foto ud for at advare alle: 'Det her er en livsfarlig cocktail'

Sagen er nu meldt til politiet, som ser meget alvorligt på det.

- Det er så sygt, og politiet var også meget rystede over det. De betragter det som et bevidst forsøg på legemsbeskadigelse.

- Det er jo ikke bare drengestreger. Det må være folk, der har en eller anden alvorlig brist, siger Martin Ottesen.

Han bor midt i København og parkerer altid steder med offentlig adgang. Episoden har dog ikke gjort ham bange for at køre bil.

- Jeg er sikker på, at det var helt tilfældigt, at det var mig, det gik ud over. Til køreprøven får man jo at vide, at man altid skal tjekke sin bil, før man begynder at køre, men det tror jeg ikke, jeg kommer til. Men nu ved jeg, hvordan det lyder, når hjulet er lige ved at falde af, siger han.

Midt- og Vestsjællands politi har haft flere lignende episoder de seneste uger. Her har man stadig igen spor af gerningsmændene eller bud på, hvem der kan stå bag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx