Af Simon Boas - 16/09-17 09:59

DMI laver iskold brøler: Minus HVOR MANGE grader?DMI laver iskold brøler: Minus HVOR MANGE grader?

Minus 75 grader. Ja, man skulle ikke tro, at det kunne lade sig gøre, men ikke desto mindre var det ifølge DMI, hvad Københavnerne havde udsigt til søndag morgen i løbet af ganske få timer.

storybild

Men inden du farer i gemmerne for at finde uldsokkerne, de lange underbukser og den varmeste vinterjakke, der er på lager, så læs lige helt til ende. For der er heldigvis udsigt til noget varmere temperaturer, når københavnerne vågner søndag morgen.


Der var nemlig tale om en fejl i DMI's systemer, der fik det til at se ud som om, at morgentemperaturen på et kort øjeblik ville falde til minus 75 grader.

»Det er et sted i computeren, der er sket en fejl. Det var en automatisk generet prognose for byvejret, og så er der altså sket noget et sted, og det er blevet rettet igen,« fortæller den vagthavende meteorolog hos DMI, Janne Hansen, inden hun fastslår:

»Men det bliver slet ikke så koldt.«

For trods den dystre prognose, så bliver det altså noget varmere søndag. Ikke bare i København, men over hele landet.

»I store dele af landet vil der være lidt eller nogen sol med enkelte byger af og til, som der lokalt kan være med både hagl og torden. Det vil formentlig være kraftigst i det jyske. Temperaturen kommer til at ligge i omegnen af de 15 grader, og så bliver det med jævn sydvestlig vind,« fortæller Janne Hansen.

Det er ikke første gang denne uge, at DMI har forskrækket danskerne. Tidligere på ugen så det ud til at der ville falde usædvanlige mængder regn...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

EM-afbud: Danske stjerner trækker sig...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ejer om Wengers stop: 'Det er en af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx