Af Ritzau - 13/03-17 05:31

Minister: Det er en god forretning at hjælpe folk i jobMinister: Det er en god forretning at hjælpe folk i job

Troels Lund Poulsen vil lade sig inspirere af Aabenraa Kommune, der har god erfaring med at få folk i arbejde.

storybild

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) besøger mandag Aabenraa Kommune. Han håber at blive inspireret af kommunen, der har halveret antallet af kontanthjælpsmodtagere på et år. (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

68 millioner kroner til en beskæftigelsesindsats over tre år, der blandt andet sikrer flere jobkonsulenter og sagsbehandlere.

Sådan lyder Aabenraa Kommunes strategi, og den vil Troels Lund Poulsen (V) lade sig inspirere af, når han mandag aflægger kommunen et besøg.

Ifølge Aabenraa Kommune kan den store investering i beskæftigelsesindsatsen også betale sig på bundlinjen, da der skal bruges færre penge på folk på kontanthjælp.

- Det er ikke det afgørende, men sandheden er, at hver gang man får folk ind på arbejdsmarkedet, så er det en god forretning for kommunen.

- Men det er selvfølgelig først og fremmest en vigtig indsats over for den enkelte borger. Det er en god idé at kaste nogle kræfter ind i det arbejde, siger Troels Lund Poulsen.

Ifølge Aabenraa Kommune er antallet af aktivitetsparate på kontanthjælp på et år faldet fra 1008 til 499.

Lidt over halvdelen af dem, der er gået fra aktivitetsparate, er blevet selvforsørgende. Resten er eksempelvis kommet på førtidspension eller har skiftet målgruppe til at være jobparate.

Beskæftigelsesministeren har også lagt op til, at han vil tage et opgør med det, han kalder for "et regeltyranni" og "en bureaukratisk jungle" i beskæftigelsessystemet.

- Vi skal diskutere, hvordan vi kan gøre systemet mindre regeltungt og bureaukratisk.

- Jeg vil gerne høre, hvad kommunerne har at bidrage med. Vi skal i højere grad vise tillid til kommunerne og tro på, at de kan få folk ind på arbejdsmarkedet, siger ministeren.

Ministeren har da også bedt Kommunernes Landsforening om at komme med et udspil inden sommerferien, hvor de kommer med deres bud på, hvordan systemet kan forbedres.

Herefter regner ministeren med at være klar med sit eget udspil til efteråret.

Foruden ministeren deltager også formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Maibritt Berlau, og formanden for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Bent Bøgsted, i besøget i Aabenraa.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx