Af - 06/03-14 19:53; Opdateret: 06/03-14 21:03

Pædofil-alarm: Skole advarer forældre mod mulig børnelokkerPædofil-alarm: Skole advarer forældre mod mulig børnelokker

På Rismølleskolen har man nu oplevet tre episoder med en mulig børnelokker på kun to uger.

storybild

(Billede: google maps)

Ved du noget om sagen? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Torsdag ved 13.20 tiden blev en dreng antastet af en mand i en rød bil tæt på Rismølleskolen i Randers. Manden forsøgte at lokke eleven ind i sin bil med en 100 kr. seddel.

Heldigvis blev episoden stoppet af en forbipasserende, men det er desværre ikke første gang, at skolens elever oplever dette.

Det er nemlig den tredje episode på kun to uger, hvor "manden i den røde bil" har prøvet at lokke skolens børn med sig.

Mulig pædofil er på spil: Tilbød dreng penge
Mulig pædofil er på spil: Tilbød dreng penge

Derfor udsender Rismølleskolens ledelse, ligesom de også gjorde de forrige gange, en advarsel ud til elevernes forældre via intranettet:

- Vi opfordrer forældrene til at tage en snak med børnene om, hvordan de skal reagere i de her situationer, siger Viceskoleleder Annika Østergaard til mx.dk og fortæller samtidig at både lærere og pædagoger er blevet gjort opmærksomme på situationen.

Eleverne bliver husket på de helt klassiske foranstaltninger som f.eks., at man aldrig skal gå med en fremmed, eller tage imod ting fra folk man ikke kender.

- Det er klart, at vi ser alvorligt på det. Og det er da ubehageligt, fordi alle bliver påvirket af det, og børnene går jo meget op i det. For når der er en rød bil, tænker de, at det nok er en børnelokker. Det er jo netop det, som vi helst skal undgå - altså at vi ikke skal skabe mere frygt end nødvendigt, siger hun til mx.dk.

Udover at både forældre og skolens ansatte snakker med børnene, så er der også ekstra lærere i skolegården i pauserne.

Bekymret forælder.

Mx.dk har talt med en mor, der har børn på Rismølleskolen. Hun fortæller, at hun på skolens anvisning selvfølgelig har talt med barnet omkring situationen.

- Jeg synes da, at det er bekymrende, og min mand og jeg er da også opmærksomme på at vores ældste datter på 8 år ikke lige går en lang tur alene, siger moren til mx.dk, der ønsker at være anonym og fortsætter:

- Vi har da også talt med de andre forældre om det, og det værste der kunne ske var, at han på et tidspunkt begynder at hive børnene ind i bilen selv, siger hun.

Østjyllands Politi oplyser, at manden har været på spil fem gange i Randers og én enkelt gang i Grenå.

Hvis du har information i sagen kan du henvende dig til politiet på 1-1-4.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx