Af - 31/03-14 23:39; Opdateret: 31/03-14 23:59

Tre år i gymnasiet er en dyr affæreTre år i gymnasiet er en dyr affære

Der er stor forskel på, hvor høj en udgift gymnasieelever forventer at have gennem deres uddannelsestid. Det viser en ny undersøgelse, hvor elever i Region Hovedstaden topper.

storybild

(Billede: Polfoto/GONZALES PHOTO MATHIAS EIS SCHULTZ)

Hver fjerde elev forventer at have udgifter på 15.-20.000 kroner i løbet af deres ungdomsuddannelse. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som sætter fokus på omfanget af brugerbetaling i gymnasiet.

Brugerbetalingen dækker alt fra bøger, lommeregnere og computere til ekskursioner og studieture.

Folkeskoleelever har urealistiske fremtidsplaner
Folkeskoleelever har urealistiske fremtidsplaner

Omkring 5.000 gymnasieelever fra hele landet har deltaget i undersøgelsen, der viser en bemærkelsesværdig forskel mellem regionerne.

Mens hele 17,6 procent eleverne i Region Hovedstaden forventer at have udgifter på over 20.000 kroner, er tallet i de øvrige regioner på under 10 procent.

Gymnasieelev: Snyd er ikke nødvendigt
Gymnasieelev: Snyd er ikke nødvendigt

Undersøgelsen viser dog, at nogle skoler forsøger at imødekomme problematikken. De stiller en computer til rådighed for elever, der ikke selv har en. Det er dog kun en tredjedel af de deltagende elever, som går på en skole, hvor det er en realitet.

- Det er positivt, at nogle skoler gør en aktiv indsats for at nedbringe niveauet af brugerbetaling, men samtidig ser vi et stort problem i, at brugerbetalingen har udviklet sig til et så højt niveau, siger Phillip Dimsits Lerer, formand for gymnasieeleverne, i en pressemeddelelse.

- Det er skævvridende og ødelæggende for vores uddannelsessystem, uddyber han.

Undersøgelsen er en del af en større elevundersøgelse, som fokuserer på det psykiske pres og fysiske undervisningsmiljø i gymnasiet.

Snyd: Elever køber sig til gode karakterer
Snyd: Elever køber sig til gode karakterer

LÆS OGSÅ: Elever: Systemet er skyld i ansøgningsfejl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx