Af - 21/04-15 13:58

Danskere er utilfredse med deres kroppe: Pakker sig ind om sommerenDanskere er utilfredse med deres kroppe: Pakker sig ind om sommeren

Hver fjerde dansker er utilfreds med sin krop, og derfor vælger mange at dække sig til, selvom det er varmt. Ifølge en forsker skyldes utilfredsheden med egen krop, at vi har mulighed for at lave om på os selv.

Bildstrecke im Grossformat »
Det har metroxpress spurgt fire danskere om, og du kan se deres svar ved at bladre videre i galleriet. Jeg er fuldstændig tilfreds. Jeg bliver snart 51 år, og jeg løber tre gange om ugen. Jeg har det rigtig fint i forhold til min alder. Nej, tværtimod. På den her årstid kan det ikke gå hurtigt nok med at få sommertøj og sommerskoene på, så der har jeg ingen problemer. Jeg synes, det er tragisk og trist. Og så synes jeg, at de, der gør det, skulle arbejde med deres selvværd. Jeg er ret tilfreds. Der er i hvert fald ikke noget, jeg går og er utilfreds over. Jeg vil gerne være lidt højere, men det er også det. Hvis jeg har en dårlig dag, så kan det måske godt være. Man er vel lidt blufærdig, når man sådan render rundt i sommertøj, men ni ud af 10 dage vil det ikke være noget, jeg kunne finde på. Det er mega synd, og jeg synes ikke, at man skal gøre det. Min erfaring er, at andre ikke rigtigt tænker på det. Jeg er meget godt tilfreds, men det har jeg ikke altid været, fordi jeg er meget høj. Nu vil jeg til gengæld ikke bytte det væk. Jeg træner også meget, så derfor kan jeg godt lide min krop. Nej, jeg vil ikke dække mig til, men jeg sørger da for at tage noget tøj på, der klæder mig. Det kan jeg godt forstå, at man gør. Hvis man har det bedst med det, så er det da også noget, man skal have lov til. På en skala fra et til 10 er det en syv'er. Jeg er egentlig blevet for tyk, men jeg er egentlig også godt tilfreds, og det er ikke noget, jeg skammer mig over eller er træt af. Men jeg er begyndt at træne igen. Nej, jeg tænker, at det er shorts og T-shirt til sommer. Det er jo bare sådan, at det skal være. Jeg synes, det er ærgeligt. Om sommeren skal det jo være sommerkjoler, nederdele og T-shirts, og sådan skal det være, ligegyldigt hvordan man ser ud.

Selvom termometret klatrer op på sommertemperaturer vælger mange stadig at beholde lange bukser og bluse på, fordi de ikke bryder sig om at vise deres krop, som den er.

Ifølge en YouGov-undersøgelse foretaget for metroxpress er mere end hver fjerde dansker utilfreds med kroppens udseende, og i denne gruppe tager halvdelen mere tøj på, end hvad der er behageligt.

TV: Hun tryller med sin krop og lærer at elske den
TV: Hun tryller med sin krop og lærer at elske den

Bikini-fitness hitter, men kan blive en uopnåelig besættelse
Bikini-fitness hitter, men kan blive en uopnåelig besættelse

Lektor i medievidenskab, Karen Klitgaard Povlsen, har forsket i kropsidealer. Hun forklarer, hvorfor mange ser skeptisk på egen krop.

- Utilfredsheden hænger sammen med, at vi lever i en kultur, hvor vi har overskud til ikke at affinde os med, at biologien er skæbnen. Mange af os kan gøre noget ved udseendet, og det gør vi så, siger hun.

En af de, der har været ked af sin krop, er den 23-årige pædagogmedhjælper og skribent​, Kassandra Thylstrup. Grimme kommentarer om hendes udseende påvirkede længe hendes syn på sig selv. Det forsøger hun at gøre op med.

Så nemt fremhæver du dine bedste sider
Så nemt fremhæver du dine bedste sider

Derfor står chefredaktør frem med dusk under armene og silikonebryster
Derfor står chefredaktør frem med dusk under armene og silikonebryster

- Tidligere kunne jeg godt finde på at have jeans på om sommeren, men det gider jeg ikke mere, for det kan jeg ikke holde ud. Jeg er blevet mere afslappet med det og går gladelig med mavebluse, siger hun og fortæller dog, at hun stadig kan have det svært med at gå på stranden.

Ifølge Karen Klitgaard Povlsen er kampen med egen krop ikke ny.

- Så langt tilbage, man har kunnet følge, har der været et ideal om en slank og ungdommelig krop, siger hun.

Kvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeter
Kvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeter

Kassandra Thylstrup forsøger dagligt at tage opgøret med idealiseringen af kroppen.

- Jeg er træt af kropshysteri, og jeg gider ikke dunke mig selv i hovedet, hvis jeg har lyst til et stykke kage, siger hun.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx