Af - 21/06-16 15:02

Seks ting du skal have prøvet, inden du bliver studentSeks ting du skal have prøvet, inden du bliver student

Huen er bestilt, du har forberedt dig godt til eksamen, og alt er købt ind til studenterfesten. Men der er også andre ting, som er vigtige at have styr på, inden du bliver student.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er efterhånden mange muligheder for at få en studenterhue.

Det er sommer, og mange gymnasielever udlækkes netop nu som nye studenter.
Men udover at have et lovende karakterbevis er der andre ting, som det kan være en fordel at kunne krydse af, når man dimitterer.

Inspireret af TeenVogues liste over, hvilke ting du skal have gjort, inden du går ud af highschool, har metroxpress fået eksperter til at give deres bud på de ting, som danske studenter med fordel kan have med i erfaringssækken, inden huen sættes på.

Her er listen.

Prøvet at pjække


Du skal nå at pjække, bare fordi.

Det svarer Sally Morks, der er politisk næstforkvinde for Landssammenslutningen af handelsskoleelever, da metroxpress spørger hende, hvad en typisk student skal nå, inden sidste eksamen er overstået.

Oplevet uykkelig kærlighed


Høre sørgelige sange, pine sig selv med romantiske komedier og stirre længelfuldt på billeder af "the one that got away".

Det er typisk nogle af de ting, som folk med kærestersorger foretager sig, og kan du nikke genkendende til det, er det en fordel.

Ifølge sexolog Jakob Olrik er det nemlig positivt, hvis du har mærket ulykkelig kærlighed på egen krop. Sådan er du bedre rustet til et sundt parforhold på den anden side af gymnasietiden.

Det er pisse farligt at blive kærester med en, der ikke har prøvet ulykkelig kærlighed, for så ved partneren ikke, hvad der er på spil. Det giver noget dybde til forholdet, hvis man ved, hvilke følelser man dealer med.
Det siger Jakob Olrik til metroxpress.

De kaldte hende 'Dumme'-Pernille: Nu har hun et gennemsnit på 11,4
De kaldte hende 'Dumme'-Pernille: Nu har hun et gennemsnit på 11,4

Blevet trodsig

"Du bliver klogere, når du bliver ældre". Sådan lyder rådet fra nogle mennesker, der typisk er ældre end dig selv.

Inden du bliver student, skal du ifølge den politiske næstforkvinde Sally Morks nå at blive trodsig, når du hører den sætning.

Haft en kæreste


Har du - eller har du haft - en kæreste? Det kan nemlig være en fordel at have haft det, inden huen sættes på det hoved. Det mener Jakob Olrik i hvert fald.

- I gymnasiet har man typisk prøvet at have en kæreste, og det er altid godt at have noget erfaring på kærlighedsfronten. Erfaringen giver dig et bedre grundlag for at kende sig selv, argumenterer han.

Han påpeger, at man skal kysse en masse frøer, inden man finder prinsen på den hvide hest, og når man alligevel skal bruge tid på at smage lidt på tingene, kan man lige så godt bruge ungdommen til det:

- I ungdommen er man mere frygtløs, og derfor skal man bruge ungdommen til kærlighedsmæssigt at give den en skalle. Kaste sig ud i ting for at finde ud af, hvad man kan lide.

Bekæmpet forringelser i uddannelsessystemet

Inden du bliver student, skal du også have nået at være en smule politisk.

- Du skal nå at kæmpe imod forringelser på uddannelsesområdet, lyder et af tjekpunkterne, hvis du spørger Sally Morks, der taler på vegne af danske handelsskoleelever.

18-årige Remi fejrede, hun blev student - men så fik hun den værste besked
18-årige Remi fejrede, hun blev student - men så fik hun den værste besked

Haft sex


Det er ikke, fordi vi skal opfordre folk til at skynde sig ud og have sex, inden de går op til deres sidste gymnasieeksamen. Men spørger man sexolog Jakob Olrik, er det mest normalt, at man har haft sex, inden man dimitterer fra gymnasiet. Og det kan der nemlig være fordele ved.

For har du ikke haft sex, kan du muligvis opleve en bagside ved det.

- Idéen om, at man skal 'gemme' sin første gang og være jomfruelig i længere tid, er virkelig dårlig. Jeg har folk i konsultation, der aldrig har haft sex, og som derfor ikke kan finde ud af det, når de endelig skal til det, siger Jakob Olrik og fortsætter:

- Det gør ondt, og præstationsangsten gør det vanskeligt for manden at blive klar. De mangler simpelthen erfaringen, og den er derfor god at få i en tidlig alder, hvor man naturligt er mere nysgerrig og har mere mod.

19-årige Frederik: - I byen følte jeg mig som en femteklasseselev
19-årige Frederik: - I byen følte jeg mig som en femteklasseselev

LÆS OGSÅ: Havde for travlt med 12-taller til at lære at score damer

LÆS OGSÅ: LA vil gøre det sværere at gå i gymnasiet

LÆS OGSÅ: Tobias blev student uden at møde op til en eneste time

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx