Af - 01/05-14 12:32; Opdateret: 01/05-14 15:35

Akut kræftpatient ventede forgæves: Hospitaler lukker ned 1. majAkut kræftpatient ventede forgæves: Hospitaler lukker ned 1. maj

Landets sygehuse lukker afdelinger i stor stil i anledning af 1. maj.

storybild

1. maj (Billede: Polfoto)


Har du oplevet problemer med hospitalsvæsenet 1. maj? Så skriv til journalist Anders Borup Sørensen her eller journalist Maria Cuculiza her.

56-årige Rene Simmel har fået konstateret akut og livstruende kræft, og i dag var han indkaldt til undersøgelse og samtale om eventuel kemo-behandling på Herlev Hospital.

Den københavnske kræftpatient skulle i morges hentes, fordi han er for syg til selv at tage af sted, men sygetransporten kom aldrig.

”Jeg blev ikke hentet. Ingen telefoner på afdelingen blev taget. Omstillingen kunne fortælle, at 'afdelingen er lukket i dag',” skriver han på Facebook.

Livmoderhalskræft: Dansk screening dumper med et brag
Livmoderhalskræft: Dansk screening dumper med et brag

Herlev Hospital er dog klar til at tage affære og rette op på fejlen:

- Hvis vi fik kendskab til et sådant forløb, ville vi straks, forstået som lige med det samme, tage affære og kontakte vedkommende og finde ud af, hvad der kan gøres lige nu, for det her må simpelthen ikke forekomme, siger kommunikationschef Jens-Peter Wehlitz.

Men Herlev Hospital er langt fra det eneste hospital, som har reduceret sine aktiviteter i stor stil i anledning af, at røde faner og kolde fadøl skal luftes i parker overalt i landet.

Dumpet kræftscreening: SF kræver redegørelse fra minister
Dumpet kræftscreening: SF kræver redegørelse fra minister

På Odense Universitetshospital har alle andre afdelinger end Endokrinologisk Afdeling M, Neurologisk Afdeling N og røntgenafdelingen lukket, oplyser hospitalets information til metroxpress.

I Aarhus kører Onkologisk Afdeling på reduceret kraft, personale som for eksempel sygeplejersker og bioanalytikere, som er ansat under Sundhedskartellets overenskomst, har fri med løn i anledning af 1. maj og næsten samtlige ikke-akutte ambulatorier er lukkede.

- Det er en del af deres overenskomst, siger pressechef Lars Elgård Pedersen.

Begge steder har sengeafsnit og akutmodtagelsen dog personale klar.

Kræftscreening sejler: Se din landsdels tal
Kræftscreening sejler: Se din landsdels tal

I Hillerød kan akutte kemo-patienter godt få behandling.

- Vi har åbent for alle akutte kræftpatienter. Dem, der skal have deres behandling i dag, skal jo have den, siger kommunikationschef Inge Estrup fra Hillerød Hospital.

På Aalborg Universitetshospital, der kun har få ambulatorier, sengeafsnit og den akutte del åben, kører kemo- og strålebehandling som normalt, oplyser kommunikationskonsulent Charlotte Tybjerg Sørensen.

Rigshospitalet har lav aktivitet ligesom i jul og på helligdage, men alle akutte patienter kan få behandling. Sengeafsnit og to ambulatorier er også åben, oplyser kommunikationschef Marianne Uldall.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx