07/10-17 09:26; Opdateret: 07/10-17 12:30

Henrik gjorde vildt fund på mark: Der var otte mand, der røg op i luften af glædeHenrik gjorde vildt fund på mark: Der var otte mand, der røg op i luften af glæde

Ølstykke. Tre metaldetektorføreres gennemsøgning af en mark nord for Ølstykke har nu givet historisk resultat, da der for cirka to uger siden dukkede en yderst sjælden guldring op af mulden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

storybild

Det skete, da tre mænd undersøgte en mark med en metaldetektor.

Henrik Rasmussen er en af de tre. Han fortæller, at de fik et metalsignal, hvorefter Henrik Rasmusen gravede forsigtigt på stedet.

- Så fandt vi den der ring, og der var otte mand, der røg op i luften af glæde, for det er once in a lifetime, siger han.

Det var fundet af en sølvskat, der bragte dem på sporet af, at der kunne være mere at finde i jorden. I halvandet år har de brugt mange afsøgningstimer på marken.

- Det er en såkaldt slangehovedring, der har tilhørt en af de mægtigste høvdinge eller fyrster på Sjælland i tiden omkring år 200 efter Kristi, fortæller Kroppedal Museum, der er Egedal Kommunes egnsmuseum, i en pressemeddelelse.

Ifølge museet hører det absolut til sjældenhederne, at arkæologer finder slangehovedringe. Uden de tre private detektorentusiaster var ringen formentlig ikke blevet opdaget, lyder det.

Derfor takker museet detektorførerne Henrik Rasmussen, Jakob Fogh, og Nikolas Gough.

Kroppedal Museum søgte Stats- og Kulturstyrelsen og fik bevilget midler til at undersøge jorden nærmere. Med assistance fra arkæologerne fra Kroppedal Museum blev jorden gravet af med museets professionelle graveudstyr.

Den 16 gram tunge guldring vil kunne ses på Kroppedal Museum i efterårsferien fra 13. oktober til 22. oktober. Herefter bliver den sendt videre til Nationalmuseet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx