Af - 25/09-13 12:34

Bubber går ind i kampen for fængslede aktivisterBubber går ind i kampen for fængslede aktivister

Tv-værten Bubber opfordrer danskerne til at bakke op omkring 30 fængslede aktivister, som russiske myndigheder har sat i fængsel i Murmansk i Rusland. Heri blandt en dansk kvinde, som ikke er aktivist.

storybild

Bubber opfordrer til at bakke op omkring Greenpeaces 30 aktivister som lige nu er i russisk fængsel i Murmansk.

- Det er godt og nødvendigt, at Greenpeace råber op og får sat vigtige emner på dagsordnen, så samfundet kan diskutere tingene, i stedet for at de rige og magtfulde i det skjulte måske ødelægger alt for os andre.

Sådan lyder den populære tv-vært Bubbers forklaring til mx.dk på, hvorfor han nu går ind i sagen om 30 Greenpeace-aktivister, som Rusland har tilbageholdt og fængslet nu på 5. døgn, efter at to af dem onsdag i sidste uge gik ombord på en russisk boreplatform i Arktien for at rette verdens fokus mod landets olieboringer i det sårbare havmiljø.

LÆS OGSÅ: Greenpeace: Ærø-kvinde smidt i russisk fængsel

- Jeg forstår da godt, at russerne bliver irriterede over at få deres arbejde forstyrret. Men hvis deres arbejde kan skade hele jorden, er det jo nødvendigt, at nogen afbryder deres dag og således sætter fokus på, om det er farligt, så verdens borgere og eksperter får mulighed for at diskutere og undersøge det.

Russiske myndigheder udtalte i weekenden, at de 30 gidsler vil blive sigtet for pirateri. Trusler som Bubber kalder for en 'total overreaktion', som han mener understreger vigtigheden i, at danskerne nu bakker op omkring aktivisterne og den arresterede danske kvinde.

- Der er jo ikke noget rimeligt forhold imellem at bure folk inde, og så aktionens ønske om at sætte spørgsmålstegn ved sikkerhed og miljø.

Jeg betragter spørgsmålstegn som sunde, og jeg synes, det er vigtigt at støtte dem, der satser hele butikken for at stille dem på vores vegne.

Uden aktionerne ville spørgsmålene jo aldrig blive stillet. Hvis Greenpeace nøjedes med at skrive dem i pressemeddelser, ville de jo bare blive smidt hen i et hjørne. Og olieselselskaberne kunne bore løs uden tanker for andet end deres egen kortsigtede og egoistiske indtjening - uanset om det på den lange bane kunne betyde, at hele verdens havmiljø ødelægges.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx